Örümcek Ormanları ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor

Örümcek Ormanları ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.06.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları'nı ziyaret edenler, doğayla iç içe vakit geçiriyor.

İlçeye bağlı Yeşilköy sınırlarında bulunan, 1998'de “Örümcek Ormanı Tabiatı Koruma Alanı” ilan edilen 2 bin 630 dekarlık alanda, tabiat anıtı olarak tescillenmiş ladin ve köknar ağaçları bulunuyor.

Kent merkezine 60, ilçe merkezine ise 11 kilometre uzaklıktaki Örümcek Ormanları, sık bitki örtüsü, şelaleleri ve temiz havasıyla doğa ve fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor.

Samsun'dan bölgeye gelen Anıl Atalar, AA muhabirine, Örümcek Ormanları'ndan çok etkilendiğini, burada huzur bulduğunu söyledi.

Gümüşhane'ye akraba ziyareti için geldiğini anlatan Atalar, “Burası çok güzel bir yer. Örümcek Ormanları'nı daha önce duymuştuk. Burada tescilli ağaçlar olduğunu da duyduk. Onları ziyaret etmek için geldik.” dedi.

Gümüşhaneli Nazmiye Kılıç ise 52 yıl önce Samsun'a yerleştiklerini belirterek, “Küçüklüğüm bu ağaçların altında geçti. Yaylaya yürüme giderdik. Samsun'a göç ettik ama buraları unutamadık. Her yıl yaz aylarında geliyoruz. Çocuklarımla torunlarımla gelip buraları ziyaret ediyoruz.” diye konuştu.

Semih Şahin de il dışından gelen misafirleriyle Örümcek Ormanları'nı ziyaret ettiğini kaydederek, bölgenin çok güzel ve görülmeye değer olduğunu vurguladı.

Şahin, “Özellikle zirveye doğru çıktık. Daha kalabalık gelmeyi düşünüyoruz. Devasa ve asırlık ağaçlar var. Gerçekten çok güzel. Gümüşhane için çok güzel bir alan. Aileler güzel zaman geçirebilir, doğayla iç içe güzel ortam var.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Süt Kardeşler” tiyatrosu Biletinial’da satışa çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Süt Kardeşler” oyunu Biletinial'da satışa sunuldu.

Biletinial'dan yapılan açıklamaya göre, oyun, 10 Temmuz'da Antalya Açıkhava Tiyatrosu'nda, 11 Temmuz'da Alanya Açıkhava Tiyatrosu'nda, 12 Temmuz'da Denizli Açıkhava Tiyatrosu'nda, 22 Temmuz Muğla Telmessos Açıkhava Tiyatrosu'nda, 23 Temmuz Muğla Bodrum Kalesi ve 25 Temmuz'da ise İzmir Bostanlı Suat Taşer Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Süt Kardeşler oyununun biletleri, etkinlik biletleme platformu Biletinial'da satışa çıktı.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor.

Geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle izleyenleri 1950'li yıllara götürüyor. Yalan ve yanlışlıklarla başlayan oyun, geleneksel ile Batı tiyatrosunu birleştiriyor.

Oyuncu kadrosunda Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Deniz Pulaş, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Lidya Ersemiz'in yer aldığı oyun müzikal unsurlar içeren, danslarıyla izleyicilere hareketli ve keyifli dakikalar yaşatacak “asabi-komedi” türünde.