OTOBÜSLER SEFERE BAŞLAMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

OTOBÜSLER SEFERE BAŞLAMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Yayın: 22.02.2023 18:53 |Güncelleme: 23.02.2023 00:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesinin almış olduğu 60 otobüsten 10 otobüs mahallerde seferlere başlamak için gün sayıyor. Pandemi döneminde başlayıp daha sonra devam eden hak otobüs sıkıntısını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili kökten çözmek için 60 tane yeni otobüs alma yoluna gitmişti. Karabük halkına daha kaliteli ve konforlu bir şekilde hizmet vermeyi amaçlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, almış olduğu yeni otobüslerin hizmete girmesi ile birlikte Karabük’ün 50 yıllık toplu taşıma sistemini kökten çözüleceğini açılmıştı.

10 YENİ OTOBÜS GELDİ
Karabük Belediyesinin anlaşmaya vardığı ve almış olduğu 60 otobüsten 10 tanesi geçtiğimiz günlerde şehrimize gelirken, 12 metrelik otobüsler Karabük Belediyesi hizmet birimlerinin bulunduğu yerde sefere başlamak için gün sayıyor. Çağımızın şartlarına uygun, vatandaşların şehir içinde rahat bir şekilde yolculuk yapabilmesi için tasarlanan otobüslerin, bulundukları yerde gerekli donanımları yapılıyor. Başta kamera kayıt sistemi olmak üzere bir çok donamına sahip olacak olan yeni otobüslerin hazır hale gelmesi ile birlikte ilk olarak eksik olan bölgelere tahsisi edileceği belirtilirken, geriye kalan 50 otobüsünde pey der pey teslim edilip donanımları yapıldıktan sonra tüm mahallelere verilmesi bekleniyor.

BAŞKAN VERGLİ NE DEMİŞTİ ?
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada “Şehrimizin 50 yıllık toplu taşıma problemini kökten çözecek ulaşım projemizin ilk ayağını oluşturacak olan, belediyemize ait 12 metre uzunluğundaki 10 adet otobüsümüz gelecek. Diğer kalan 50 civarında 17+3’lük araçlarda belediyemize teslim edilecek” demişti.

VATANDAŞLAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYORLAR
Şehir için yolcu taşımacılığında sıkıntılar yaşayan vatandaşlar Karabük Belediyesinin almış olduğu yeni otobüslerin hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Sözen Karacatepe Yolunda Çalışmaları yerinde inceledi

Yayın: 24.04.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Safranbolu İlçesi’ne bağlı Karacatepe Köyü yolunda meydana gelen toprak kayması ve heyelanı İlçe Teknik sorumlusu Recep Yalçın’la birlikte yerinde inceledi.

İlimiz de pazartesi günü Karacatepe köyü yolunda meydana gelen heyelan ve toprak kayması sonucu oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Sözen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

” 22 Nisan’da meydana gelen Karacatepe köyü yolunda heyelan ve toprak kayması neticesinde derin çukurlar oluşarak köy yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdare’sine bağlı ekiplerimiz ivedilikle kapanan köy yolunu özverili çalışmaları neticesinde Karacatepe köy yolunu trafiğe açmış bulunmaktayız” dedi.