Otokar, birinci hidrojenli otobüsünü Avrupa’da sergiliyor

Otokar, birinci hidrojenli otobüsünü Avrupa’da sergiliyor

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 07.10.2023 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Otokar eserlerini Avrupa'da düzenlenen Busworld Europe'ta tanıtacak.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Otokar, Avrupa’da düzenlen otobüs fuarı Busworld Europe'ta hidrojen yakıt hücreli otobüsü KENT Hidrojen'i dünya sahnesine taşıdı.

Fuarda elektrikli otobüs ailesinin yeni üyelerini tanıtan Otokar, biri otonom olmak üzere 7 farklı model otobüsünü sergiliyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa'nın en büyük otobüs aktifliği Busworld Europe fuarında yenilik rüzgarı estiriyor. Geniş eser gamı, kullanıcı ve etraf odaklı tahlilleriyle sürdürülebilir ulaşımın geleceğine katkı sağlayan Otokar, 12 Ekim'e kadar sürecek olan fuara 4'ü yeni olmak üzere 7 aracıyla katıldı.

Dünya çapında milyonlarca yolcuya konforlu ve inançlı seyahat imkanı sunan Otokar, 6 gün sürecek olan fuara eser gamına eklediği yeni sıfır emisyonlu araçlarıyla bir defa daha damgasını vuracak. Otokar’ın birinci hidrojen yakıt hücreli otobüsü olan KENT Hidrojen birinci kere Busworld Europe'ta sergileniyor. Geçen yıl Avrupa’da “Mükemmel Tasarım Ödülü”ne layık görülen TERRITO serisinin 13 metrelik yeni elektrikli modeli e-TERRITO da birinci defa fuarda tanıtılıyor.

Elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlar konusunda birçok prensip imza atan Otokar, akıllı otonom otobüsü e-CENTRO ile ulaşımın geleceğini aydınlatıyor. Araç, Avrupa'nın en büyük buluşmalarından biri olan fuarda ziyaretçileri salonlar ortasında taşıyarak toplu ulaşımın geleceğini deneyimleme fırsatı sunuyor. Otokar standının ziyaretçileri ayrıyeten, Avrupa'da birçok ülkede en çok satan orta uzunluk otobüs olan NAVIGO'yu yenilenen dizaynıyla yakından görme fırsatı buluyor.

“Avrupa pazarında istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, Türkiye'nin önder otobüs markası olan Otokar’ın Avrupa'nın önde gelen otobüs üreticileri ortasındaki pozisyonunu artırdığını bildirdi.

Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında operatörlerin gereksinimlerini uygun maliyetli, etraf dostu ve sürdürülebilir ulaşım tahlilleri ile karşıladıklarını belirten Erman, “Müşteri odaklı yaklaşımımız, faaliyet gösterdiğimiz segmentlerde yüksek müşteri sadakati kazandırdı. Otokar'a olan inanç ve araçlarımıza gösterilen ilgi sayesinde gelirinin yüzde 72'sini global pazarlardan elde eden bir üretici pozisyonuna ulaştık.

Hedefimiz, mevcut ve eser ailemize eklediğimiz sıfır emisyonlu araçlarımızla Avrupa pazarında güçlü oyunculardan biri olmak. Geçtiğimiz günlerde İtalya’daki şirket alımıyla Avrupa’daki iştirak şirket sayısını 3’e çıkardık. Avrupa'daki büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz.” sözlerini kullandı.

Sürdürülebilir bir gelecek için yeşil ulaşım çalışmalarına sürat veren Otokar, hidrojen yakıt hücresine sahip birinci otobüsü KENT Hidrojen'i birinci defa Busworld Europe’da sergiliyor. Otokar'ın sürdürülebilirlik taahhütleri doğrultusunda geliştirilen KENT Hidrojen, karbon emisyonlarının azaltılması, pak güç dönüşümü ve sürdürülebilir ulaşım siyasetlerine takviye olacak.

Özellikle tarihi kentler üzere sonlu şarj altyapısına sahip bölgeler için etraf dostu bir tahlil olarak öne çıkan KENT Hidrojen, düşük yakıt tüketimi, düşük işletme maliyeti, yüksek teknoloji özellikleri ile dikkat çekiyor. KENT Hidrojen, sıfır emisyonlu yapısıyla yalnızca su buharı üreterek ziyanlı emisyonları büyük ölçüde azaltırken, kentlerde hava kalitesini güzelleştirmeye katkı sağlıyor. 12 metre uzunluğundaki alçak tabanlı araç, yüksek yolcu kapasitesi ve geniş iç hacim sunuyor.

Tasarımı, yüksek yolcu kapasitesi, sahip olduğu özellikler, bagaj bölmeleriyle Avrupalı operatörlerin ilgisi çeken “Mükemmel Tasarım” ödüllü Otokar TERRITO, elektrikli versiyonuyla Busworld’de yer aldı. Geniş bir kullanım alanına yanıt verecek biçimde tasarlanan 13 metre uzunluğundaki e-TERRITO, optimum menzili, yüksek performansı, sıfır emisyonu, çok taraflılığı ve bağımsız ön süspansiyonları ile öne çıkıyor.

– Şoförsüz E-centro Busworld'de iş başında

Otokar, tanıtıldığı günden itibaren dikkatleri üzerinde toplayan ikonik mikrobüsü elektrikli e-CENTRO'ya yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor.

Busworld Europe’da düzey 4 sürüş teknolojisine sahip e-CENTRO ile yer alan Otokar’ın otonom aracı, şoföre gereksinim duymadan seyahat edebiliyor. Trafik kurallarına uyacak biçimde geliştirilen araç, pozisyonunu hassas bir biçimde algılıyor. Hava şartlarından bağımsız günün her saatinde kesintisiz hizmet verebilen araç, belirlenen güzergahta duraklara yanaşarak yolcuların sıkıntısız bir biçimde inip binmesini sağlıyor.

Otokar'ın otonom aracı e-CENTRO fuar mühletince ziyaretçileri toplu ulaşımda otonom teknolojisiyle tanıştırırken, fuar ziyaretçilerine taşıma hizmeti verecek.

Avrupalı operatörlerin takdirini kazanan ve orta uzunluk otobüs pazarında büyük muvaffakiyet yakalayan NAVIGO, yenilenen dizaynıyla Otokar standında yer aldı. Ön yüzü büsbütün yenilenen araç, dinamik ve keskin sınırlarıyla Avrupa caddelerine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Yenilenen iç yeri ile de dikkat çeken araç, üstün konfor ve güvenlik tedbirleriyle pazardaki tezini artırıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.