Otomasyon Projesi Tamamlandı

Otomasyon Projesi Tamamlandı

Yayın: 01.08.2023 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi akademik personellerin görev aldığı ve proje ortağı olarak bulunduğu “Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi” çalıştayı tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda ve TÜRKSAT AŞ organizasyonunda gerçekleştirilen “Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi” kapsamında “Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Mimarisi Standartları” çalışması ve çalıştayı, Karabük Üniversitesi katkılarıyla tamamlandı.

26-27 Temmuz 2023 tarihlerinde TÜRKSAT Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilen çalıştaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma Dilek, Akıllı Ulaşım Sistemleri Daire Başkanı Murat Mustafa Harman ile TCDD, ASELSAN, Karayolları Genel Müdürlüğü temsilcileri, ilgili belediyeler ve sektör paydaşları katıldı. Altı oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın beş oturumu, Karabük Üniversitesi akademik personelleri tarafından gerçekleştirildi

İlgili oturumlarda Doç. Dr. M. Tahir Güneşer “AUS Alanında 5G ve Ötesi Haberleşme” başlıklı konuyu, Dr. Öğr. Üyesi Cihat Şeker “Akıllı Ulaşım Sistemlerinde Araç-Nesne (V2X) Haberleşme Yöntemleri” başlıklı konuyu, Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı “Akıllı Ulaşım Sistemlerinde Güvenlik” başlıklı konuyu, Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa “Akıllı Ulaşım Standartlarında Türkiye Durumu ve Beklentiler” başlıklı konuyu ve Öğr. Gör. Bahadır Furkan Kınacı ise “Dünyadaki Akıllı Ulaşım Standartları” başlıklı konuyu sundu.

Ülkemizin Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) alanında temel taşı oluşturacak olan çalışma, Karabük Üniversitesi katkıları ile sektörün hizmetine sunulmaya hazır hale geldi. KBÜ akademik personelinin hazırlamış olduğu rapor, kısa bir süre içerisinde Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından yayınlanacak.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da otobüs şoförü rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Yayın: 18.05.2024 12:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otobüs şoförü, rahatsızlanan yolcuyu güzergah dışına çıkarak hastaneye ulaştırdı.

Kent merkezinden Selim Şirin yönetimindeki 78 SB 145 plakalı belediye otobüsüne binen genç kız, bir süre sonra rahatsızlandı.

Durumu fark eden Şirin, güzergahını değiştirerek yolcuyu Safranbolu Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Hastaneye getirilerek sağlık personeline teslim edilen genç kızın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sürücü Şirin, gazetecilere, Karabük-Safranbolu seferini yaparken bir yolcunun rahatsızlandığını fark ettiğini söyledi.

Otobüsü uygun bir yerde durdurduğunu belirten Şirin, “Bir anda fenalaştı. İlk müdahaleyi yapmak için çevresini boşalttık. Daha sonra güzergah dışına çıkarak kendisini en yakın hastane olan Safranbolu Devlet Hastanesi’ne götürdüm. İnsanlık görevimiz.” ifadelerini kullandı.