HAK-İŞ’ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz-Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ağır can kayıplarına ve büyük bir yıkıma yol açan Kahramanmaraş depremiyle ilgili olarak, “Yaşadığımız acının tarifi yok. Binlerce insanımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bir sivil toplum örgütü olarak bu yıkıcı depremi en az can kaybıyla ve hasarla atlatmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bütün imkanlarımızla milletimizin ve devletimizin yanında ve emrindeyiz. Gün canlarımıza can olma günüdür. Gün, birlik ve beraberlik içerisinde yaraları sarma günüdür” dedi.
Genel Başkan Değirmenci, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde ve çevre ülkelerde derin etkilere yol açan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Depremin olduğu ilk andan itibaren sendika genel merkezinde deprem koordinasyon kriz masası kurulduğunun bilgisini paylaşan Değirmenci, “Özellikle Hatay, İskenderun, Malatya, Adana, Osmaniye gibi illerde maalesef hayatını kaybeden üyelerimiz oldu. Enkaz altında olan üyelerimiz ve aileleri bulunmakta. Başta üyelerimiz olmak üzere depremden etkilenen vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak yanında olmak için büyük bir gayret içerisindeyiz” diye konuştu.
“Konfederasyonumuz HAK-İŞ bünyesinde kurulan HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi’ni depremin gerçekleşmesiyle birlikte bölgeye gitmek üzere yola çıkardık” diyen Değirmenci, “Şuanda devletimizle ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Şubelerimizden bölgelerden anlık bilgileri alarak, neler yapabileceğimizi istişare edip harekete geçiyoruz. Şuanda İSDEMİR ve MMK Metalurji’de alınteri akıtan üyelerimizden hayatını kaybedenler olduğunu, bazı üyelerimizin de aileleriyle birlikte enkaz altında olduğunu üzülerek öğrendik. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden üyelerimize ve vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bizler Özçelik-İş ve HAK-İŞ ailesi olarak üyelerimiz ve milletimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
GENEL
02 Nisan 2023GENEL
02 Nisan 2023GENEL
02 Nisan 2023GENEL
02 Nisan 2023GENEL
02 Nisan 2023EĞİTİM
02 Nisan 2023Galatasaray
26 +35 63Fenerbahçe
24 +35 54Beşiktaş
25 +20 49Adana Demir
26 +18 45Trabzonspor
26 +9 44Başakşehir
25 +9 44Kayserispor
26 +4 41Konyaspor
25 +2 34Karagümrük
24 +4 31Antalyaspor
25 -8 28Alanyaspor
25 -11 28Sivasspor
25 -7 27Kasımpaşa
25 -13 26Gaziantep FK
25 -8 25MKE Ankaragücü
25 -11 25İstanbulspor
24 -21 24Giresunspor
24 -19 23Hatayspor
24 -28 23Ümraniyespor
25 -10 22Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.