“Özçelik-İş Sendikası, Sözleşme İçin, Isınma Turlarında..”

“Özçelik-İş Sendikası, Sözleşme İçin, Isınma Turlarında..”

Yayın: 12.10.2020 23:03
Paylaş:
A+ A-

Hak-İş Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı ve ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Yunus DEĞİRMENCİ,dün bir Basın Açıklaması yaparak , “İşçinin covid-19 salgınında ki fedakarlığını, İşverenler Toplu İş Sözleşmesinde Ödüllendirmelidir..” şeklinde ilginç bir görüş dile getirdi.ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Yunus DEĞİRMENCİ’NİN yaptığı açıklama KARDEMİR işçileri arasında büyük yankı yaparken,Gazetemizi arayan işçiler “Genel Başkan çok isabetli bir açıklama yapmış..” gibi görüşler dile getirdiler..

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, salgın süresince başta metal işçileri olmak üzere bütün çalışan kesimin büyük bir fedakârlıkla alınteri akıttığını kaydederek, canı pahasına çarkların dönmesini, bacaların tütmesini sağlayan emekçilerin işverenler tarafından ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Emekçilerin, her zorlu şart altında işletmelerin ayakta kalabilmesi için fedakarlık yapmaktan geri durmadığını ifade eden Değirmenci, “Salgında sağlık çalışanlarımız nasıl insanlarımızın sağlığının güvencesi olduysa, tezgah başlarında, ateşin karşısında, tozun, kirin, pasın içinde çalışan emekçilerimiz de çalıştıkları işletmelerin ve dahası ülkemiz ekonomisinin birer taşıyıcı kolonları oldular. Fedakarlık yapmaktan geri durmadılar. Hastalanıp sağlığından olma pahasına işlerinin başına geçerek, azimle çalıştılar. Böylesi bir tabloda, 2021 yılı toplu iş sözleşme görüşmelerine başladığımız bir dönemde işçinin emeği göz ardı edilmeden, tartışmaya açılmadan işverenlerin bu fedakarlığı ödüllendirmesi gerekmektedir. Yeni dönemde toplu iş sözleşmelerinde bu fedakarlığımız yok sayılmamalıdır.” şekilde açıklamada bulundu.

“Salgında çalışanların emeklerinin ne denli kıymetli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” diyen Değirmenci, “ ‘İşçi olmazsa işletme olmaz, işletme olmazsa işçi olmaz’ anlayışı salgın boyunca ete kemiğe büründü ve işçi olmadan üretimin olmayacağı bir kez daha kanıtlanmış oldu. Bu nedenle işçinin emeğine gereken değer ve saygının gösterilmesini ve bir ödül mekanizmasının devreye sokulmasını işverenlerden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“AKILLI FABRİKALAR ALINTERİ OLMADAN İŞLEYEMEDİ”
‘Yeni dünya düzeninde makineleşmenin artmasıyla emeğin ve emekçinin sonunu geliyor’ şeklindeki tezin salgın ile birlikte çöktüğünü kaydeden Değirmenci, “Son teknolojik imkanlarla kurulan akıllı fabrikalar bile emekçinin emeği ve alınteri olmadan işleyemedi. Üretimi işçinin emeği olmadan, makinelerle yapabileceklerini zannedenler, hayal kırıklığına uğradı. Çarklar işçinin emeği olmadan dönemedi, bacalar tütemedi. İşçinin bileğinin ne kadar güçlü olduğu bu dönemde bir kez daha kanıtlandı. Bu nedenle işverenlerden beklentimiz, bu hak ettiğimiz değeri bir nebze de olsa işçileri toplu iş sözleşmesinde ödüllendirerek göstermeleridir” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlkbahar yağmurları Karabüklü hububat ve yem bitkisi üreticisine yüksek rekolte umudu verdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te son günlerdeki yağışların etkisiyle yeşeren tarlalar, hububat ve yem bitkisi üreticisinin yüksek rekolte beklentisini artırdı.

Hububat, baklagil ve yem bitkileri üretiminin ağırlıkta olduğu kentte, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılıyor. Yaklaşık 370 bin dekar alanda tarımsal faaliyet gerçekleştirilen Karabük'te, 2023-2024 yılı üretim sezonunda 195 bin dekar alanda hububat, 65 bin dekar alanda ise yem bitkisi ekildi.

Buğday, arpa ve yem bitkileri başta olmak üzere ekili mahsulün gelişimine katkı sağlayan düzenli yağışlar, üreticiyi memnun etti. Toprağa adeta can suyu olan yağmurun ürünlerin gelişimine etkisi, çiftçilerde yüksek rekolte beklentisi oluşturdu.

– “Ürünlerin zamanında ve değerinde alması çiftçiler için daha güzel olacak”

Eflani Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karadeniz, AA muhabirine, 2023-2024 üretim sezonunda ilçe genelinde 25 bin dekara buğday, 21 bin 500 dekara yem bitkileri ve 20 bin dekara ise arpa ekildiğini bildirdi.

Son 10 gündür yağan yağmurların hububatın ve yem bitkilerinin gelişimini olumlu etkilediğini belirten Karadeniz, “Ekilen arazilerde şu ana kadar herhangi bir hastalığa ve olumsuzluğa rastlanılmadı. Yağışların düzenli yağmasıyla sel felaketi de yaşanmadı. İnşallah bu yıl çiftçilerimizin yüzü gülecek.” diye konuştu.

Karadeniz, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin önceki yıllardaki gibi ürünleri zamanında ve değerinde almasının çiftçiler için daha güzel olacağını sözlerine ekledi.

– “Nisan ve mayıs aylarındaki yağışlar verimi artırır”

Eflani ilçesinde çiftçilik yapan 68 yaşındaki Hamdi Sert, bu yıl yaklaşık 100 dekar alana arpa ve buğday ektiğini söyledi.

İlçenin son günlerde iyi yağış aldığına değinen Sert, “Son yağışlar ekinlere can suyu oldu, sevindik. Şu andaki durum yağmurların sayesinde iç açıcı. Nisan ve mayıs aylarındaki yağışlar verimi artırır.” diye konuştu.

18 yaşındaki üretici Emirhan Mevlüt Uludağ da 60 dönüm alanda buğday ve arpa yetiştirdiklerini, iki ay sonra hasat yapılacağını söyleyerek, “Nisan ayında çok yağmur yağmadı. Son yağan yağmurlar bizi sevindirdi. İnşallah hayırlı ve bereketli olur.” dedi.