Prof. Dr. Taşkın Deniz, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme karşı sesini yükseltti

Prof. Dr. Taşkın Deniz, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme karşı sesini yükseltti

Yayın: 13.02.2024 13:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük cemiyetinin tanınmış isimlerinden Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı ve Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından yapılan dikkat çeken kınama mesajını kamuoyuyla paylaştı. Prof. Dr. Deniz, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dair raporlarda bulunduğunu belirtti ve Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında 5 milyon kaydın bulunduğunu ve 730 bin Uygur Türkü’nün sistematik bir soykırıma maruz kaldığını ifade etti. Alman araştırmacı Adrian Zenz’in Uygur soykırımını tüm dünyaya delillerle açığa çıkardığını da belirtti. Türk Ocakları olarak, bu durumu ciddi bir şekilde kınadıklarını ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Taşkın Deniz: “Doğu Türkistan’daki soykırıma karşı sesimizi yükseltelim. Doğu Türkistan’ın Türk ve Müslüman kimliğini yok etmek isteyen Çin rejimini kınıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu suç cezasız kalmamalıdır.”  dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Kaynak: Uygur Haber

Yorumlar

  1. Ramazan Karaoğlu

    Zalimler için yaşasın CEHENNEM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te köprü duvarına çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Şehit Ateşe Reşat Bulvarı'nda seyreden K.K. idaresindeki 34 ZM 9691 plakalı otomobil, önce refüjdeki ağaçlara, sonra 5000 Evler Köprüsü duvarına çarparak devrildi.

Kazada sürücü yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.