Prof. Dr. Uysal İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Prof. Dr. Uysal İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Yayın: 03.05.2021 23:13
Paylaş:
A+ A-

Korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti 26. Dönem Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal için Karabük’te gıyabi cenaze namazı kılındı.
Karabük Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. AK Parti 26. Dönem Karabük Milletvekili olarak görev yapan Uysal için kentte gıyabi cenaze töreni düzenlendi. KBÜ Camii’nde okunan Kuran-ı Kerim’in ardından ikindi namazına müteakip İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından Uysal için saf tutan cemaate gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.
Cenaze törenine akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

2 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    allah rahmet eylesin..fakat ben bu durumu da kabul edemiyorum. aile ferdi olenlere cenazeyi 10 kisiyle defin etme izni veriliyor, hemde sokaga cikma yasaginin oldugu bir gunde. insanlarin bir arada bulunmasına musade edilmiyor, dere kenarinda balik tutan adama ceza kesiliyor, sitesinin bahcesinde oturan insalara evinize cikin diye uyari yapiliyor fakat ankarada vefat edip konyada topraga verilen merhum milletvekilimiz icin muftu esliginde cenaze namazi kılınıyor. birakin bu isleri. oturun evinizde. bitsin bir an once su illet. sayin yetkililer burada gorev size dusuyor. sizlerin bu duruma on ayak olup musade etmemeniz gerekmezmiydi.

  2. karbuksevdalısı

    ALLAH CC rahmet etsin karabuku karabuk yapan, karabuke üniversite kazandıran, değerli bir şahsıyet her nekadar zorokı bır donem milletveekılı yapıldıysada .Konyalı diye hep dıslandı sıyaset te hak ettiği yere gelemedi buda Karabukun kaybıdır ALLAH CC RAHMET EYLESİN…Defin olayına gelıce bıyle bır sahsıyet için kalabalık az bıle gaytte normal pandemı tedbırı almıslar.Burda onemlı olan gerçekte pandemi salgın varmı yokmu yoksa bos bosunamı ınsanlar eve kapatılıyor.corona surecınde tehsıs tedavı ve yontem yanlışmı ? bunları sorgulamak lazım.17 gun tam kapanma surecınde mahlle mahlle gezıp herkese testmı yapılıyor ne yapılıyor sadece ve kapan izin kagıdı olanlar dısarda turıstler dısarda e mıllet ne yapsın herkes trust olsa bu ulkede kımse eve kapanmaz ozaman mantık bu mu?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekil Akay TMMM Genel Kurulu’nda konuştu

Yayın: 03.05.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Maden Kanun Teklifi’nin 12.’inci maddesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, “Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıyayız. Kanunun yasalaşmasıyla, enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilmesi durumuyla karşı karşıya gelecek.” ifadeleriyle kanun teklifine tepki gösterdi.

Doğal Kaynaklarımızın Birleşik Arap Emirlikleri’ne Tahsis İmkânı Doğuyor

Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte doğal kaynakların ve enerji kaynaklarının Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya geleceğine dikkat çeken CHP’li Akay, “Bu kanun teklifi, 19 Temmuz 2023 tarihinde Abu Dabi’de Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükûmeti arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmayla bağlantılı bir şekilde düşünülmesi gerekiyor. Bu kanun bugün buradan onaylanıp geçtiği zaman, o sözleşmeye bir alt zemin olmuş oluyor. Bu sözleşmeyle doğal kaynaklarımız ve enerji kaynaklarımız Birleşik Arap Emirlikleri firmalarına tahsis edilme imkânıyla karşı karşıya gelecek.” dedi.

Milli Kaynaklarımız Yabancı Firmalara Peşkeş Çekiliyor

Birleşik Arap Emirliklerinden finansman gelecek diye yenilenebilir enerji kaynaklarının yabancı firmalara zemin açılmasının asla kabul edilemeyeceğine değinen Milletvekili Akay, “Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yabancı firmalara zemin açılması da asla kabul edilemez, bu imkânların millî ve yerli firmalarımıza tanınması gerekir. Sırf Birleşik Arap Emirliklerinden gelecek finansmanla ilgili bunu kabul edemeyiz. Bütçe Kanunu’nun 12’nci maddesine göre dış kaynaklı kredi kullanımı var, Hazine garantisiyle kullanımlar yapılıyor. Bunların, bu alanlara kullanılması ve yerli firmaların desteklenmesi ve yerli üretim yapılmasını bizim teşvik etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yenilenebilir Enerji Üretimini İçin Yerli Firmalar Desteklenmiyor

Getirilen değişikle lisans alamayan firmaların teminatlarının tazmin edilmek yerine teminat mektuplarının iptal edildiğine dikkat çeken Akay, “Kanun teklifinde ayrıca, yatırımları gerçekleştiremediği için, tamamlayamadığı için ön lisans alamayan, üretim lisansı alamayan veya lisans alamayan firmaların teminat mektuplarının iptali söz konusu. Normalde bunların irat kaydedilmesi gerekir. Bir kamu kurumuna ihaleye girdiğiniz zaman, geçici mektup verirsiniz. Kesin mektup veya avans teminat mektubu verdiğiniz zaman yükümlülüğünüzü yerine getiremezseniz bu mektuplar tazmin olur, fakat burada iptal ediliyor. Ben hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına hem de Sayın Komisyona soruyorum: Bu firmalar, hangi firmalar? Bu firmalar EÜAŞ tarafından desteklenemez mi? Hazine garantisiyle, dış kaynaklı projelerle, kredilerle bu firmalar desteklenip buradaki yenilenebilir enerji üretimini yerli firmalarımıza yaptıramaz mıyız?” dedi.

Milli Servetimizin Ülkemizde Kalması Gerekiyor

Bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsedilirken diğer taraftan da ülke kaynaklarının heba edilmesiyle karşı karşıya olunduğuna değinen Milletvekili Akay, “Yaklaşık 3,5 trilyon dolarlık bir maden kaynağımız olduğu tahmin ediliyor. Bu millî servetin ülkemizde kalması, millî ve yerli firmalar tarafından maden ocaklarımızın, yenilenebilir enerji kaynaklarının işletilmesi gerekiyor, bu manada da kaynaklarımızın israf edilmemesi gerekiyor. Bu sebeplerden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu kanun teklifine karşı oy kullanacağız.” şeklinde konuştu.