Promosyon sözleşmesi tek taraflı feshediliyor!

Promosyon sözleşmesi tek taraflı feshediliyor!

Yayın: 11.10.2022 16:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yapı Kredi Bankası Karabük Şubesi ile yapılan anlaşmanın revize ya da iptal edilmesi için üyelerinden gelen taleplerin başından beri takipçisi olan Karabük Sağlık-Sen İl Başkanlığı ‘nın çalışmaları meyvesini verdi.

Karabük’te tek yetkili sendika olan Karabük Sağlık-Sen İl Başkanlığı daha önce 3 kez İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe vererek promosyon ihalesinin iptalini talep etmişti.  Son olarak 03/10/2022 tarihli dilekçesi ile mevcut promosyon ihalelerinin iptal edilmesi kararının alınmasını sağlayan Karabük Sağlık Sen İl Başkanlığına hem üyelerinden hem de üye olmayan sağlık çalışanlarının yoğun destek ve teşekkürleri gelmeye devam ediyor.

İptal kararının alınmasının ardından bazı kişi ve kuruluşlarca sosyal medya üzerinden iptal edileceğinden ‘Bankanın haberi yok henüz başvuru yok gibi’ söylemlerde bulunulmuştu.

Hem süreç ile ilgili hem de bu iddialarla ilgili Bölgenin Sesi’ne konuşan Karabük Sağlık-Sen İl Başkanı Sezgin Aydoğmuş;  ‘’Bu tür gerçeği ifade etmekten uzak yetkisiz ve asılsız söylemlerin sürece olumsuz etkisi yine yetkili sendika olarak bizlerin girişimleriyle bertaraf edildi‘’ dedi.

Başkan Aydoğmuş; “Bu tür karalamalar aslında bizim çalışmalarımızın başarıya ulaştığının kanıtı. Biz çalışanlarımızın menfaati için elimizi taşın altına koymaktan geri durmadık, durmayacağız.  Tarafımıza sahadan gelen promosyon tutarlarının güncellenmesi talepleri için 3 kez verdiğimiz dilekçe neticesinde son olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldız ile Öz Sağlık İş Sendikası ve tek yetkili sendika olarak katıldığımız toplantıda Yapı Kredi Bankası ile yapılan iki promosyon sözleşmesinin de 31/01/2023 tarihi itibariyle tek taraflı feshedilmesi kararı alındı.

Malum olduğu üzere tek taraflı fesih olması durumunda sözleşme taraflarının onayı gerekmemektedir. Bazı arkadaşların daha net anlayabilmesi için şöyle ifade etmek istiyorum. Talebimiz üzerine İl Sağlık Müdürlüğü banka ile olan sözleşmeyi tek taraflı feshetme kararı aldı. Dolayısıyla Yapı Kredi Bankasının feshe onay vermesi yada onların haberi olmadan fesih yapılamaması gibi bir durum söz konusu değil.

Karabük İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ahmet Sarı ile bugün (10/10/2022) gerçekleştirilen toplantıda Yapı Kredi Bankasından ihalenin feshedileceği tarih olan 31/01/2023’ e kadar olan kişi borçlarının hesaplanması için resmi yazı yazılması kararlaştırıldı.

Üyelerimizin içi rahat olsun, biz konuşan değil yapanız, biz suyu bulandıran değil temizleyeniz, biz üye sayımızı arttırmak için algı sendikacılığı yapmıyoruz. Bugüne kadar üyelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın menfaatini nasıl koruduysak bundan sonrada korumaya devam edeceğiz. Çünkü biz Gücü Üyelerinde Olan Sendikayız.

Tüm bu süreçte bizi destekleyen ve güvenen sağlık çalışanlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz‘’ ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.