Provokatif paylaşımları yapan yönetici görevinden alındı

Provokatif paylaşımları yapan yönetici görevinden alındı

Yayın: 24.03.2024 13:37
Paylaş:
A+ A-

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koç’un sosyal medya hesabından Karabük Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencilere yönelik yapmış olduğu provokatif sözler, büyük tepkilere neden oldu. Koç’un sözleri sosyal medyada hızla yayıldı ve kullanıcılar tarafından büyük öfkeyle karşılandı. Arif Koç’un hesabı ise tepkiler üzerine kapatıldı. Ancak tepkiler devam etti ve Kızılay yetkilileri konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Arif Koç’un görevden alındığı belirtildi. Bu gelişmelerin ardından Kızılay, Koç’un sözlerine karşı net bir tavır aldı ve bu tür provokatif ve hakaret içerikli söylemleri kabul etmeyeceğini ifade etti.

Sosyal medyada bir itiraf sayfasında yer alan açıklamaların ardından Türkiye gündeminde ilk sıralara yükselen Karabük Üniversitesi’ndeki Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişkiye girenlerde bulaşıcı hastalıkların arttığı yönünde oldu. Ardından Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklaması geldi. Karabük’te HIV ve HPV vakalarında anlamlı bir değişiklik olmadığı açıklandı.

Ancak X’te Kızılay yönetim kurulu üyesi olduğu belirten Arif Koç’un hesabından, Karabük Üniversitesi’nde okuyan kadın öğrencilere yönelik: “Karabük’te okuyan ve HIV kapan kızlar bu gönderiyi okuyorsanız eğer beter olun ailenizin yüzüne bakamayın zinacı şerefsizler.” paylaşımı halktan tepki aldı. Ardından Kızılay bir açıklama yaptı. Kızılay, Koç’un bir Kızılay şubesinde yedek yönetim kurulu üyesi olduğunu vurguladı. Kızılay’ın açıklamasına göre: Söz konusu şahsın yazdıkları kesinlikle Kızılay ilkeleri ile bağdaşmayan ifadelerdir. Paylaşımı üzerine derhal inceleme başlatılmış olup süreç sona erene kadar görevden el çektirilmiştir.”  ifadelerine yer verildi. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da nisan ayında 9 milyon 82 bin lira trafik cezası kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde devam eden uygulamalar kapsamında 22 bin 552 araç kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 3 bin 361 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, drift atmak, abartı egzoz, emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve hatalı park gibi maddelerden toplamda 9 milyon 82 bin lira ceza uygulanırken, 98 araç trafikten men edildi.

Ekipler, dün gece yaptıkları denetimde ise 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan 208 bin 375 lira ceza uyguladı.