Ramazan Ayında Geleneksel Davul Seslerini Duyacağız

Ramazan Ayında Geleneksel Davul Seslerini Duyacağız

Yayın: 10.03.2024 13:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanlığı, Ramazan Ayı boyunca geleneksel davul seslerini duyacağımızı duyurdu. Başkanlık, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan davulu çaldırma uygulamasının bir ay devam edileceğini belirtti. Konuyla ilgili duyurusunda, “Ramazan Davulu Çaldırma işlemi, 10.03.2024 tarihini, 11.03.2024 tarihine bağlayan gecenin sabahındaki sahur vaktinde başlayacak ve 08.04.2024 tarihini, 09.04.2024 tarihine bağlayan gecenin sabahına kadar devam edecek. Davulcular, imsak saatine 1-1,5 saat kala imsak saatine kadar davul çalma işlemini gerçekleştirecek.” ifadeleri yer aldı.

Belediye, davul çalma işlemi sırasında vatandaşlarla olumsuz diyaloglar girmemeleri ve çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapmamaları konusunda davulcuları uyardı. Para toplamadan önce Ramazan Ayının 15’nci gününden önce herhangi bir ücret talep edilmeyeceği vurgulandı.

Davulcular, bisiklet, motosiklet veya pikap üzerinde gezerek davul çalma işlemi gerçekleştirmeyecekler ve para toplama sırasında vatandaşları belirli bir miktar parayı vermeleri konusunda zorlamayacaklar. Davul çalacak görevlilerin Belediye tarafından verilen yaka kartları olması gerektiği vurgulanırken, yaka kartları bulunmayan veya kartlarında 2024 yılı yazmayan kişilere güvenilmemesi gerektiği ifade edildi. Şikayetler için vatandaşlar Belediyenin 7/24 hizmet sunan Halk Masasını 153 numaralı telefondan arayabilecekler. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.