Rektör Kırışık Hadrianopolis Antik Kenti’ni Ziyaret Etti

Rektör Kırışık Hadrianopolis Antik Kenti’ni Ziyaret Etti

Yayın: 25.09.2023 12:08 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, M. Ö. 1. yüzyılda kurularak M. S. 8. yüzyıla kadar yerleşim amacıyla kullanıldığı tahmin edilen ve ortaya çıkarılan mozaikler dolayısıyla “Karadeniz’in Zeugması” olarak adlandırılan Hadrianopolis Antik Kenti’ni ziyaret etti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin ve Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin eşlik etti. Gezide Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindekilere Hadrianopolis Antik Kenti hakkında bilgi verdi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindekiler, Hadrianopolis Antik Kenti’nde, İncil’de adı geçen nehirler Geon, Phison, Tigris ve Euphrates’un yer aldığı, at, fil, panter, geyik ve grifon gibi birçok hayvanın tasvir edildiği kiliselerin tabanındaki mozaiklerle ünlenen ve bu nedenle “Karadeniz’in Zeugması” şeklinde adlandırılan antik kentte bulunan hamam, iki kilise yapısı, kaya mezarları, tiyatro, kemerli ve kubbeli yapı, anıtsal kültik niş, sur, villa, diğer anıtsal binalar, bazı kült alanlar ve en son 5 bin 500 yıl önce kullanıma başlanıldığı tahmin edilen yer altı kaya yerleşkesini gezdi.Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, ziyaretin ardından Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’a misafirperverliği için teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi. Doç. Dr. Çelikbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.(Esra Oğuzkağan Özkan).

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da otobüs şoförü rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Yayın: 18.05.2024 12:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otobüs şoförü, rahatsızlanan yolcuyu güzergah dışına çıkarak hastaneye ulaştırdı.

Kent merkezinden Selim Şirin yönetimindeki 78 SB 145 plakalı belediye otobüsüne binen genç kız, bir süre sonra rahatsızlandı.

Durumu fark eden Şirin, güzergahını değiştirerek yolcuyu Safranbolu Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Hastaneye getirilerek sağlık personeline teslim edilen genç kızın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sürücü Şirin, gazetecilere, Karabük-Safranbolu seferini yaparken bir yolcunun rahatsızlandığını fark ettiğini söyledi.

Otobüsü uygun bir yerde durdurduğunu belirten Şirin, “Bir anda fenalaştı. İlk müdahaleyi yapmak için çevresini boşalttık. Daha sonra güzergah dışına çıkarak kendisini en yakın hastane olan Safranbolu Devlet Hastanesi’ne götürdüm. İnsanlık görevimiz.” ifadelerini kullandı.