Rektör Polat “ Kapımız sonuna kadar açık”

Rektör Polat “ Kapımız sonuna kadar açık”

Yayın: 20.07.2022 16:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, üniversite tercihlerini yapacak olan öğrencilere bazı uyarılarda bulundu. Rektör Polat tercih yapacak öğrencilere seslenerek “ Karabük Üniversitesinde eğitim almak isterseniz sizlere kapımız sonuna kadar açık” dedi

 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, üniversite adaylarının meslek seçimi ve tercihlerine ilişkin “Adayların başarı sıralamalarını iyi bilmeleri gerekir. Ayrıca istedikleri mesleği de belirlemeleri gerekir. Burada en çok istediklerini en üste almalılar.” dedi.

Adayların sevmediği, ilgi duymadığı ve katiyen yapamayacaklarını düşündüğü meslekleri yazmaması gerektiğini aktaran Polat, ondan sonra adaylar boşuna zaman kaybettiklerini düşünüyorlar. Tercihlerini yaparken derecelendirme yapsınlar. Çünkü dört dörtlük, yüzde 100 tercih olamayabiliyor. A, B, C planları yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

Adayların meslek seçimi ve tercihi yapmadan önce üniversiteleri ziyaret etmelerini öneren Rektör Polat: “İmkanları varsa üniversiteleri ziyaret etsinler. Bu üniversitelerin ARGE ve toplum bilgilendirme yönlerinin yanı sıra bilgilerin ürüne dönüşmesini sağlayan destekleri var mı baksınlar.” dedi.

Üniversite seçimi yaparken akademik kadronun yanı sıra teknolojik altyapıya da mutlaka bakılması gerektiğini söyleyen Rektör Polat, Vizyonu olan bir üniversite olması mutlaka göz önünde bulundurulmalı.” ifadelerini kullandı.

KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

KBÜ Rektörü son olarak tercih döneminde bulunan üniversite adayı öğrencilere “Tercihlerinizde dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer alan, çok kültürlü bir ortamda akademik eğitim almanızı sağlayan, mezunu en hızlı iş bulan devlet üniversiteleri arasında bulunan ve her yıl teknoloji yarışmalarına en fazla öğrencisi katılan, yemyeşil ve akıllı bir kampüste alanında uzman kadrosuyla kaliteli eğitim veren Karabük Üniversitesinde eğitim almak isterseniz sizlere kapımız sonuna kadar açık” diyerek konuşmasını tamamladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza Şehit Besim Kazar MTAL’den tanıtım günleri etkinliği

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza Şehit Besim Kazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından tanıtım günleri etkinliği düzenlendi.

Kevser Parkı'nda açılan tanıtım standında, öğrenci ve öğretmenler tarafından okulda verilen eğitimler anlatılırken, ilk yardım kursuları, tansiyon kontrolleri, sağlık ekipmanlarının tanıtımı, tansiyon, diyabet konularında bilgilendirmeler ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Özellikle öğrencilerin Heimlich manevrası eğitimi genç annelerden ilgi gördü.

Etkinliğin yarın son ereceği belirtildi.