Ressam Füsun Çağlayan’ın “Göl Fragmanları” sergisi açıldı

Ressam Füsun Çağlayan’ın “Göl Fragmanları” sergisi açıldı

Yayın: 27.10.2023 11:02
Paylaş:
A+ A-

F Sanat Galerisi’nin sezonun ikinci sergisi olarak Prof. Füsun Çağlayan’ın “Göl Fragmanları” sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

İstanbul

Galeriden yapılan açıklamaya göre, sanatçı 2020’de yine F Sanat Galerisi’nde “Yaban Gölge” başlığı ile açtığı ilk sergisinde olduğu gibi farklı dönemlerde üretilmiş ama ortak bir tema ile birbirine bağlanan resimlerden oluşan karma bir seçkiyi izleyicilerin beğenisine sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağlayan, şunları kaydetti:

“Benim resmimde parçalanmış imge form ile iki boyut arası bir belirsizlikte imgenin bir çeşit gölgesini oluşturur. Boyanın hareketi ve jestüel müdahaleler ile oluşan rastlantısal lekeler, kurgulanmış imgeyi kaotik bir ortama dönüştürür. Kaos belirsizlikler ve düzen önermeyen fragmanlar şeklinde dünyayı algılarım. Resim yapma eyleminin kendisi, doğayı ve kültürü sorgulamadır. Yapmaya çalıştığım şey imge soyutlamanın ve soyut dışavurumcu kulvarın ötesinde deneysel oluşumlara açık kurgularla doğanın bir parçası olan insanın varlık problemleri ile ilgili bir dil arayışıdır.”(AA)

Sergi, 27 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.