Rölyef Tutkuları Meslekleri Haline Geldi

Rölyef Tutkuları Meslekleri Haline Geldi

Yayın: 02.06.2023 14:18
Paylaş:
A+ A-

Rölyefin Starları ismiyle bir araya gelen 10 rölyef tutkunu, eserlerini sergilemeye başladı. Safranbolu’da açtıkları serginin teması ise “Rölyefin Öyküsü” oldu. Kâğıt rölyef sanatçılarından üç isim, emekli ve ev kadınları olduklarını ve bu sanat ile hayata her gün yeniden büyük bir canlılıkla tutunduklarını dile getirdi.

Safranbolu Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde 5 Haziran’a kadar devam eden sergi, yoğun talep üzerine 12-20 Haziran tarihleri arasında yeniden açılacak. Belgin Pergel, Selda Karakırık ve Rüstem Deniz tarafından 55 eserden oluşan “Rölyefin Öyküsü” temalı kâğıt rölyef sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Rölyefin Starları ismiyle bir araya gelen 10 rölyef tutkunu, eserlerini ülke çapında sergilemeye başladı. Kâğıt rölyef sanatçısı Belgin Pergel; “Öncelikle çok severek başladığımız çalışmalarımızı, borçlu olduğumuz usta öğretici ve rölyef sanatçısı Saime İpek Ceylani’den eğitim alarak bugünkü sergimizi hayata geçirdik. Kendisine çok teşekkür ederiz. Evimiz için tablo yapmak isterken, bir de baktık ki çok beğenilen eserler ortaya çıkıyor. Bu eserleri sergilemeye karar verdik. İnanılmaz talep aldık, eserlerimiz çok beğenildi. Ülke genelinde sergilerimiz oluyor. Sakarya’dan sonra yeniden Safranbolu’dayız. Temmuz ayında Devrek’te baston festivalinde olacağız. Safranbolu Kaymakamlığı tarafından sanat galerisindeyiz. Ben ev kadınıyım. Yedi yıldır rölyef sanatı ile uğraşıyorum, sanatsal ruhumu ortaya çıkardı. Mesleğim haline geldi. Hatta hayatımın büyük bir parçası haline geldi.” dedi.

Rölyef ile kanseri yendi

Kâğıt rölyef sanatçısı Selda Karakırık ise dört yıldır emek verdiği bu sanat ile kanseri yendiğini belirtti. Karakırık; “Rölyef bana inanılmaz bir huzur veriyor. Kâğıtların her bir parçasını ortaya çıkardığımda Allah’ım sana şükürler olsun bir eser yapabiliyorum. Ameliyat olduktan sonra bile çalışma yapıp, yapamayacağımı sordum. Yapabildiğim için ve bu kadar eser ortaya çıkarabildiğim için çok mutluyum. Beni motive ediyor. Bu imkânı sunan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Safranbolu Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde devam eden sergide, tablo satışları da yapılmaktadır. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Trafik Haftası etkinliği düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

İlçedeki bir alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte 160 öğrenci, 145 yetişkin olmak üzere 305 kişiye bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte katılımcılara broşür, boyama kitabı, jandarma çocuk dergisi, düdük, şeker ve çikolata ikram edildi.