Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, Macaristan’da bulunan Paks 2 NGS alanını ziyaret etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.09.2023 08:00
A+ A-

ANKARA (AA) – Rusya Devlet Nükleer Güç Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar ve Paks 2 Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdürü Gergely Jakli ile birlikte Macaristan'da bulunan Paks 2 NGS inşaat alanını ziyaret etti.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, bu ziyaret, ana inşaat kademesinin başlamasından bu yana, Avrupa Birliği'nde inşa edilmekte olan Rus 3+ Kuşak VVER-1200 teknolojisine dayalı tek nükleer güç santraline yapılan birinci ziyaret oldu.

Sahada beton tesisin inşaatı tamamlanırken, donatı eserleri atölyesinin inşaatı devam ediyor.

Bununla birlikte 6. ünitenin temel çukuru için yerin 5 metre altına kadar toprak kazma de süreci sürüyor ve 5. ünite için de birebir çalışmalar tamamlanmış durumda.

Açıklamaya nazaran, santral inşaatında bir sonraki basamak, birinci betonun dökülmesi için çukurun hazırlanmasına devam etmek maksadıyla inşa edilecek ünitelerin alanındaki tabanın stabilizasyonunu sağlamak olacak.

– Şantiye çalışan sayısı ağır devirde 10 bini geçecek

Bu kapsamda toplamda yaklaşık 1 milyon metreküp toprağın çıkarılması gerekiyor. Paks 2 NGS’de önümüzdeki yıldan itibaren şantiye çalışanlarının sayısı 1000'i aşacak. İnşaatın en ağır olduğu devirde ise bu sayı 10 bini geçecek.

Rosatom’a bağlı şirketler, Macaristan Atom Gücü Kurumu'ndan alınan lisanslar uyarınca uzun vadeli ekipman üretimine de başlayacak.

Macar tedarikçiler de inşaat çalışmalara etkin olarak katılıyor. Bugüne kadar 140'tan fazla Macar şirketi projenin çeşitli alanlarında faaliyet gösterdi.

Santral ziyaretine ait açıklamalarda bulunan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Paks 2 NGS inşaatının ana kademesinin geçen ay başladığını belirterek, şunları kaydetti:

“Artık inşaat alanında etkin olarak çalışıyoruz ve süratimizi daima arttırıyoruz. Birinci betonun 2025'in başında dökülmesini bekliyoruz. Paks 2 NGS, Avrupa Birliği'ndeki birinci Rus nükleer santral projesidir. Bu santralin inşaat lisansının alınmış olması, projenin Macaristan ve Avrupa güvenlik standartlarına uygunluğunu teyit ediyor. Avrupa önemli güç tedarik zorluklarıyla karşı karşıyayken giderek daha fazla ülke, nükleer gücün geliştirilmesinin ve iştiraklerin sürdürülmesinin sağlam güç tedarikinde kilit faktörler olduğunu anlamaya başlıyor.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da kestiği ağacın altında kalan kişi yaşamını yitirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:52
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Bayat ilçesinde bir kişi, kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Akseki köyünde yaşayan Bekir Akbulut (83), Pancarlık köyünde bahçede çalışırken, kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu yaralandı.

İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Akbulut'un yaşamını yitirdiği belirlendi.

Akbulut'un cenazesi, Bayat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331