Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı İsrail Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı İsrail Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Yayın: 31.10.2023 13:21
Paylaş:
A+ A-

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı, İsrailli yetkililer hakkında Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İl Başkanı Muhsin Çebi, İsrail’in Gazze’de işlediği katliamlara dikkat çekerek, İslam ülkelerinin liderlerinden somut adımlar atmasını beklediklerini belirtti.

Gelecek Partisi İl Başkanı Cemal Kelleci, DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Av. Ayhan Duru, CHP temsilcisi Av. Yaşar Koç ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karabük Şube Başkanı Aziz Gündoğdu ile bir grup parti yöneticisinin hazır bulunduğu basın açıklamasını Karabük Adliye binası önünde gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Çebi, “24 Günden beri insanlık Gazze’de can çekişmektedir. Katil İsrail’i Allah’a şikayet ediyorum” dedi.

Çebi, suç duyurusunda bulunmadan önce Adliye binası önünde şu açıklamayı yaptı;

“İsrail denilince; emperyal güçlerin desteğiyle toprak sahibi olan, bu topraklarda bağımsızlığını ilan eden, masum insanları katlederek, tehcire maruz bırakarak, adeta kanser hücresi gibi her tarafa yayılarak işgalini genişleten, hakkında alınan BM kararlarının hiçbirine uymayan, devlet terörünü en üst düzeyde uygulayan sözde devlet akla gelir.

Sözde bayrağında da belirttiği gibi Nil’den Fırat’a kadar ki topraklarda Büyük İsrail’i kurmak için her yolu meşru kabul eden, muharref Tevrat’ın hükümlerine göre (şeriatla) idare edilen sözde devlet akla gelir.

Bağımsızlığını ilan ettiği 1948 yılından bu yana sürekli işgal ve tehcirle bugünkü sınırlarına ulaştı. Bu zaman zarfında o toprakların asıl sahibi olan Filistinlilere yapmadığı katliam, yapmadığı zulüm kalmadı.

Büyük İsrail hedefine ulaşabilmek için kundaktaki bebekten, yaşlı kadın-erkek ayrımı yapmadan herkesi öldürdü, öldürmeye de devam ediyor.

Uluslararası hukuk’un koruması altında olan ve dokunulmazlığa sahip hastaneyi bile bombaladılar ve çoğunluğu bebek ve çocuk olmak üzere yüzlerce insanı katlettiler. Bebek ve çocuk katili utanmazlar bu yaptıklarını hiç utanmadan bir de Filistinlilerin üzerine atıyorlar. Ellerindeki sosyal medya, yazılı ve görsel medya ile de bu yalanlarına dünyanın bir kısmını da inandırabiliyorlar. Ama azıcık vicdanı olanlar şu anlar da Filistinliler için ağlıyor, Terörist İsrail’in ve yandaşlarının yalanlarına değil.

Terörist İsrail hem şu anda hem de geçmişte yaptıklarıyla savaş suçu işlemekte ve maalesef dünya hâlâ sessizliğini koruyor.

“Kudüs coğrafî değil, îmânî bir meseledir” diyen merhum Necmettin Erbakan hocanın yolundan giden ve Filistinli Müslümanlara her zaman desteğini esirgemeyen Millî Görüş, bugün de aynı hassasiyetle konuya yaklaşmakta ve Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Savcılığımıza, savaş suçu işleyen terörist İsrail yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaktayız.

Devlet terörünü en maharetli şekilde uygulayan bu acımasız katillere karşı Filistinli müslümanlar hem topraklarını hem de onurlarını korumak, en temel hakları olan vatanlarında bağımsız bir devlet altında özgürce yaşayabilmek için hem canlarıyla hem de mallarıyla mücadele ediyorlarken, bizler de bu mücadelelerine hukuk arayışlarıyla destek olmak istedik.

Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı olarak inanıyoruz ki; adalet’in timsali Cumhuriyet Savcılarımız savaş suçu dahil birçok suçu işleyen terörist İsrail’in yetkilileri hakkında gerekli araştırmaları yapıp iddianame hazırlayacaklar ve yine adalet’in timsali mahkemelerimiz de bunlar hakkında aziz milletimizin vicdanlarını rahatlatacak karar vereceklerdir.

Haber Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız!

Kaynak: Bölgenin Sesi Gazetesi (Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.