Sabancı Vakfı’nın 2024-2025 dönemi burs başvuruları başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:07
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sabancı Vakfı, 2024-2025 dönemi burs başvurularını başlattığını duyurdu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, her yıl yaklaşık 1500 öğrenciye karşılıksız burs desteği sağlayan Sabancı Vakfı, 50'nci yılında da başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine, üniversiteye girişten mezuniyete kadar karşılıksız bursla destek olmaya devam ediyor.

Sabancı Vakfı'nın 2024-2025 eğitim yılı için burs kontenjanı tahsis ettiği üniversiteler arasında, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.

Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Marmara Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin başvuruları “microfon” sitesi üzerinden kabul edilirken, bu dört üniversite dışında okuyan öğrencilerin başvuruları ise üniversitelerin burslarla ilgili birimleri üzerinden gerçekleşecek. Burs başvuruları, 18 Ekim'e kadar gerçekleştirilebilecek.

Burs tutarının eylülün sonunda Sabancı Vakfı internet sitesi üzerinden açıklanacağı program kapsamındaki ödemeler, 2024-2025 ders yılında ekim-haziran arasında 10 ay süreyle yapılacak.

Sabancı Vakfı'nın, üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik farklı burs programları bulunurken, bunlar “Üniversiteye Giriş Bursu”, “Kalkınmada Öncelikli İller Bursu” ve “Engelli Öğrenciler Bursu” olarak öne çıkıyor.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve Sabancı Vakfı'nın burs programına başvurmak isteyen öğrencilerin, üniversitelerin burslarla ilgilenen ofislerini ve Sabancı Vakfı'nın resmi internet sitesini takip etmeleri gerekiyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Pegasus’a “İş Birliği” ödülü

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:00
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Pegasus Hava Yolları, Pendik Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Sıfır Atık Şimdi Göklerde” projesiyle ödüle layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında Pegasus'a “İş Birliği” ödülü verildi.

Pegasus, 2023'te başlatılan “Sıfır Atık Şimdi Göklerde” projesiyle Türkiye'de kabin içi atıkları geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen atıklar olarak uçakta ayrıştırmaya başlayan ilk havayolu şirketi oldu.

Proje kapsamında, Pegasus tarafından kaynağında ayrıştırılarak toplanan atıklar, Pendik Belediyesi tarafından türlerine göre sınıflandırılarak ham madde haline getiriliyor ve böylece döngüsel ekonomiye katkı sağlanıyor.

Geri dönüştürülemeyen atıklar gri poşetlerde toplanarak enerji kazanımı için katı atık depolama tesislerine, geri dönüştürülebilen atıklar ise mavi poşetlerde biriktirilerek ayrıştırma tesislerine gönderiliyor.

Her yıl yaklaşık 30 milyon yolcuya hizmet veren Pegasus, projeyle Türkiye'de atık dönüşümü kültürü oluşturmada farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Şirket, 2025, 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda, “Rotamız Sürdürülebilir bir Gelecek” sloganıyla tüm paydaşları için değer yaratmayı ve faaliyetlerini sürdürülebilir iş modeli çerçevesinde geliştirmeyi planlıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331