Safranbolu Hıdırlık Seyir Tepesi turistlerin ilk tercihi oluyor

Safranbolu Hıdırlık Seyir Tepesi turistlerin ilk tercihi oluyor

Yayın: 07.06.2024 16:44
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki ilçesi Safranbolu’da bulunan Hıdırlık Seyir Tepesi, 2024 yılının ilk 5 ayında yaklaşık 77 bin turist ağırladı. Bu sayının yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz tatiliyle birlikte artacağı düşünülüyor.

Safranbolu Belediyesi tarafından hizmete açılan Hıdırlık Seyir Tepesi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Belediye yetkililerinin, 2024 yılının ilk 5 ayında 77 bin turisti ağırladığı ifade edilen tepe, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Seyir tepesi, gün batımında turistlerin çay ve kahve keyfi yanında Safranbolu manzarasının doyasıya tadını çıkarabilecekleri için özellikle tercih ediliyor.

Karabük Valiliği internet sitesinde Safranbolu Hıdırlık Tepesi için: “Tepe, tıpkı ilçenin kendisi gibi tarihi olduğu kadar ziyaretçilere sunduğu muhteşem manzara ile önemli bir yere sahip. Şehrin kuş bakışı en güzel izlenebileceği yerlerden biri olan tepe, Türklerin Safranbolu’ya ilk geldiklerinde konuşlandıkları bölge olarak biliniyor. Burada yağmur dualarının ve hıdrellez kutlamalarının yapıldığı biliniyor. Safranbolu Hıdırlık Tepesi’nde Orhan Gazi dönemimde yaşamış Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kumandanlarından Hıdır Bey’in türbesi, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Dr. Ali Yaver Ataman’ın anıt mezarı, Köstendil Kaymakamı Hasan Paşa’nın Türbesi ve iki namazgah bulunmaktadır. Tepeye yapacağınız ziyaret sırasında önce türbeleri ziyaret edebilir daha sonra buradan Safranbolu’nun muhteşem manzarasının keyfine varmanız mümkün. Özellikle gün içerisinde buradan ilçenin sıra sıra dizilmiş meşhur tarihi konaklarına, Arnavut kaldırımlı sokaklarına ve çevresini saran yeşil doğasına bakarken, tüm stresinizden uzaklaşarak Safranbolu seyahatinizin tadını çıkarabilirsiniz” bilgilerine yer veriyor.

Safranbolu’nun tarihi evleri ve dar sokaklarına hakim bir konumda bulunan Hıdırlık Seyir Tepesi, muhteşem bir manzaraya sahip olmasıyla her zaman ön plana çıkıyor. Özellikle gün batımı saatlerinde tepenin atmosferi büyüleyici bir hale bürünüyor ve ziyaretçilerin unutulmaz bir deneyim yaşamalarını sağlıyor. Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, turist sayısında da genel bir artış bekleniyor. Safranbolu’nun doğal güzellikleriyle birleşen tarihi dokusu, tatilcilerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alan Hıdırlık Seyir Tepesi, tatil süresince daha fazla turiste ev sahipliği yapacak.

Safranbolu Belediyesi yetkilileri, hıdırlık tepesinde ziyaretçilere en iyi şekilde hizmet verebilmek için gerekli önlemleri aldıklarını ve turistlerin güvenli ve memnun bir şekilde tepeyi gezebileceğini belirtiyor. Bu sayede, Hıdırlık Seyir Tepesi, Safranbolu’nun eşsiz panoramasına hakim en önemli turistik noktalarından biri olmaya devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da geleneksel sünnet şöleni yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum Belediyesinin geleneksel sünnet şöleni kapsamında çocuklar, konvoy halinde kent merkezinde tur attı.

Saat Kulesi önünde halk otobüsleriyle konvoya katılan çocuklar ve aileleri, Hıdırlık Camisi'ndeki sahabe kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da konvoya kendi kullandığı klasik makam aracıyla katıldı.

Konvoyun ardından Tarihi Kent Meydanı'nda sünnet şöleni etkinlikleri gerçekleştirildi.

Palyaço, illüzyon, balon ve birbirinden güzel eğlenceli gösterilerin yer aldığı etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Sünnet şöleni, Türk halk müziği konseri ile sona erdi.