Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinde Çalışmaları

Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinde Çalışmaları

Yayın: 30.12.2017 23:02
Paylaş:
A+ A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Karabük’ün Safranbolu içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Proje ile bölgenin su sorununa köklü bir çözüm getirilerek, Karabük’ün uzun vadeli içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak.

DSİ’nin ülke genelinde tesis ettiği büyük su projelerinden biri olan Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi ile Safranbolu İlçesine günde 35 bin metreküp su temin edilecek. İnşa edilecek tesis ile bölgenin içme suyu sorunu tarihe karışacak.Yürütülen çalışmalar neticesinde yüzde 30 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı proje kapsamında çalışmalar hızla tamamlanarak, bölgenin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı garanti altına alınacak.

Projenin Karabük için önemli olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bölge için önemli bir proje daha hayata geçiyoruz. 35 milyon TL yatırım bedeline sahip Karabük Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi ile bölgenin içme suyu problemi tarihe karışacak. 2019 yılında inşallah tesisleri hizmete almış olacağız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Suriye’de 717 gazeteci öldürüldü

Yayın: 03.05.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Suriye İnsan Hakları Ağından (SNHR), Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana 717 basın mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

SNHR, Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle rapor yayımladı.

Suriye’de yaşanan iç savaştan ötürü gazetecilik alanında çalışanlara yönelik hak ihlallerinin yapılmaya devam edildiği vurgulanan raporda, iç savaşın başladığı Mart 2011’den bu yana medya alanında çalışan 6’sı kadın, 9’u yabancı 717 kişinin öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist grupların, söz konusu sürede 5’i yabancı, 1’i kadın olmak üzere 554 medya çalışanını öldürdüğü, Rusya’nın hava saldırılarında ise medya alanında çalışan 24 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ’ın, iç savaş döneminde 3’ü yabancı, 2’si kadın 64 basın çalışanının katlettiği aktarıldı.

YPG/PKK’lı teröristler, işgal ettikleri bölgelerde 4 basın mensubunu, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların 3’ü kadın 34 basın çalışanını öldürdüğü belirtildi.

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun saldırılarında ise bir basın çalışanının yaşamını yitirdiği, biri yabancı olmak üzere 36 basın çalışanının ise kimliği belirsiz diğer taraflarca öldürüldüğü ifade edildi.

486 medya çalışanı serbest bırakılmayı bekliyor

Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana 1358 medya çalışanının alıkonulduğu, bunlardan 9’u kadın, 17’si yabancı olmak üzere toplam 486 basın mensubunun halen özgürlüğüne kavuşamadığı kaydedildi.

Medya alanında çalışanlarına yönelik saldırıların son bulması ve alıkonulanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

AA’ya hizmet veren 4 medya çalışanı öldürüldü

Raporda, Suriye’de Anadolu Ajansı (AA) için serbest habercilik yapan 22 yaşındaki Enes Diyab’ın 21 Temmuz 2019’da Rusya’nın İdlib’e düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Suriye’deki iç savaşın başlamasıyla AA için çalışan, bilgi ve görsel hizmet sunan 4 medya çalışanı, çeşitli tarafların saldırıları sonucu yaşamlarını yitirdi.

AA Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla, 2015’te DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybetti.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinde, AA’ya fotoğraf hizmeti veren serbest haberci Vesim el Adil, 23 Eylül 2015’te Binin beldesine Rus uçaklarınca düzenlenen saldırıda vücuduna şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

AA’nın serbest habercisi 21 yaşındaki Mecid Dirani, 19 Şubat 2016’da başkent Şam’ın Dareyya ilçesinde, Esed güçlerinin düzenlediği saldırı anını görüntülemek isterken, bir tanktan açılan ateş sırasında vücuduna şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu öldü. (AA)