Safranbolu – Japonya Dostluk Turu

Safranbolu – Japonya Dostluk Turu

Yayın: 26.09.2021 22:15
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Japonya Hükümeti tarafından desteklenmeye uygun projeler arasında yer alan Gezici Sağlık Tarama Aracı Projesi’nin açılış törenine katılmak üzere Karabük’e gelen Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’yu, Safranbolu’da ağırlandı.
Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu geliştirmek için, Japon Büyükelçiliği tarafından Safranbolu’da açılan ”Japonya’yı Keşfetmek” adlı sergiye katılan Büyükelçi Kazuhiro, akşam saatlerinde ise Karabük Valisi Fuat Gürel ve Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün de bulunduğu akşam yemeğinde, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile bir araya geldi. Başkan Köse, yemeğin ardından Büyükelçi Kazuhiro’ya Safranbolu’yu temsil eden eşyalar hediye etti.
Ekip, ertesi gün Tarihi Çarşı turunda tekrar buluştu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde, Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’ya Safranbolu’nun eşsiz tarihi güzellikleri anlatıldı. Tarihi Çarşı meydanında buluşan ekip, gezi aracı ile Safranbolu’nun tarihine doğru yola çıktı. İzzet Paşa Camisi, Cinci Han, Kaymakamlar Konağı gibi tarihi yapıların hikâyelerinin Japon Büyükelçi’ye aktarıldığı tur, Hıdırlık Tepesi’nde sona erdi. Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’ya, Safranbolu’nun meşhur ve tescilli ürünlerinden olan Çavuş Üzümü ve Safranbolu kıtırı da ikram edildi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta 19 Mayıs konseri Erbaa’daki patlama nedeniyle iptal edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde, bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanması nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılması planlanan konser iptal edildi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erbaa ilçesinde bir patlamanın yaşandığını hatırlattı.

Yazıcıoğlu açıklamasında, “Erbaa Karayaka'da meydana gelen patlama dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz konserimiz iptal edilmiştir. Patlamada yaralanan askerlerimize, vatandaşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yüce Rabb'imden şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.

Bu arada, Tokat Valiliği öncülüğünde faaliyet gösteren Tokat Kadın Kooperatifleri Satış Ofisi ile Valilik tarafından oluşturulan Tokat Komana Markası tanıtımının da aynı nedenle ertelendiği bildirildi.