Safranbolu Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun Tadilatı Vatandaşları Çileden Çıkarıyor

Safranbolu Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun Tadilatı Vatandaşları Çileden Çıkarıyor

Yayın: 06.02.2024 17:19
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 70 yıllık binasında, ilk olarak 25 yıl önce tadilat başladı. Ardından bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkımı gerçekleştirildi. Bugünlerde yeniden tadilatı gerçekleştirilen okulun şantiye görüntüsünü görenler, duygu dolu anlar yaşıyor.

Okulun eski binasından ve bahçesinden hiç eser kalmayan alanda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğundan serzenişte bulunan mahalle sakinleri, kimi zaman yolun tamamen inşaat malzemeleriyle dolu olduğunu ifade etti.

Bu konuda çok sayıda şikayet oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, binanın yapımı sırasında inşaat malzemelerinin yol trafiğini olumsuz etkilediğini işaret etti. İnşaat malzemelerinin yola taşması sonucu, kontrollü geçiş sağlanamadığından trafik akışının çoğu zaman engellendiği açıklandı. Yıllardır okulun tadilatının bir şekilde devam ettiği ve bitmediği konusunda serzenişte bulunan vatandaşlar, hem yaya hem de arabayla geçerken devam eden şantiye alanı için tepkili oldukları öğrenildi. Yoldan geçen vatandaşlar, daha bu toplanmış hali, okulun tadilatı çoğu zaman yola taştı, diyerek tepki gösterdi.

Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun Eski Halleri,

Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun Yeni Hali. Yıllar içerisinde tek katlı binadan, üç katlı bina haline geldiği görülüyor. Vatandaşlar okulun öğrenci sesleriyle dolu günlerini özlüyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. Ufuk

    Çok önemli bir haber bu vah vah işiniz yok galiba sanki adam kafasına göre yapıyor kamu ihalesi bu

  2. gökhan

    Hiç mi depreme dayanıklı kamu binası yokmuş Karabük te , ya güçlendirme yapıldı ya da yenisi yapıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.