Safranbolu TSO Başkanı Acar İstifa Etti

Safranbolu TSO Başkanı Acar İstifa Etti

Yayın: 26.10.2023 10:28 |Güncelleme: 27.12.2023 16:44
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa etmesinin ardından STSO Meclisi ile vedalaşarak, açıklamalarda bulundu.

STSO’da 12 yıllık hizmetinin ardından başkanlığı bırakan Acar yaptığı açıklamada; Değerli Meclis Başkanım, Yönetimimizin ve Meclisimizin kıymetli üyeleri, yaklaşık 12 yıl süren Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığından bugün itibarıyla ayrılmış bulunuyorum. 12 yıl süren başkanlığım süresince beraber hizmet ettiğim Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisine, Yönetimine ve Personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok verimli çalışma ortamımız oldu. Üyelerimizle bazen yurt dışı gezilerinde, bazen iş seyahatlerinde, bazen fuar organizasyonlarında bazen eğitimlerde, bazende Safrabolu’ya değer katan projeleri hayata geçirirken beraber olduk. Bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi bilgi ve birikimimizi Safranbolu Belediye Başkanlığında kullanma vaktinin geldiğini düşünüyorum ve Adalet ve Kalkınma Partisi Safranbolu Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı açıklıyorum. Yeni seçilecek Yönetim Kurulu Başkanını şimdiden tebrik ediyor, uyum içinde çalıştığımız ve bizlere her zaman destek olan Meclis Başkanımız Cengiz Ünal’a da ayrıca teşekkür ediyorum”. dedi.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilene kadar mevcut Yönetim Kurulu Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Altuntepe, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekâlet edecek.(Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CANiK’ten genç Türk robot tasarımcılarına dünya şampiyonasında destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ateşli silah üreticisi CANiK, VEX Robotik Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'den katılan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nın sponsoru oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük robotik turnuvası olan VEX Robotik Dünya Şampiyonası, bu yıl 25 Nisan-3 Mayıs'ta Dallas'ta Kay Bailey Hutchison Convention Center'da düzenlendi.

Dünya çapında 53 ülkeden 420 takımı ağırlayan etkinliğe Türkiye'den üç okul katıldı. Söz konusu üç okul arasında yer alan Samsun Bilgi Okulları ise CANiK'in destekleriyle uluslararası platformda yarışma fırsatı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral, şirketin BM Global Compact'in Sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda çeşitli projeleri hayata geçirdiğini ve bu alanda önemli adımlar attığını belirtti.

Aral, robotik alanının dünya ekonomisinde ve geleceğinde merkezi bir yer tuttuğuna işaret ederek, “Öğrencilerimizin bu alandaki yetenekleri, başarıları ve azimleri, ülkemizin aydınlık geleceği adına hepimize cesaret ve umut veriyor. SYS Grup şirketleri içerisinde yer alan İstanbul merkezli UNIROBOTİCS şirketimizde de mekatronik alanında birçok mühendis çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki bu alanda faaliyet gösteren kurum ve bireylere gösterdikleri desteğin şirketin stratejisi kapsamında olduğunu belirten Aral, şunları kaydetti:

“CANiK olarak, dünyanın en başarılı okullarının yarıştığı bu prestijli organizasyonda teknoloji ve yeniliklerin global temsilcisi olarak yer almak ve çocuklarımızın heyecanına tanık olmak bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Bugüne kadar birçok ödül kazanan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nı başarılarından dolayı içtenlikle kutlarım. CANiK olarak, gençlerimizin başarılarına destek olmaya ve onları teşvik etmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.”