Voleybol Dostluk Turnuvası 16-27 Ağustosta Başlıyor

Voleybol Dostluk Turnuvası 16-27 Ağustosta Başlıyor

Yayın: 30.07.2021 22:18
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)2.Safranbolu Dostluk ve Kardeşlik Voleybol Turnuvası başlıyor. Katılım ve şartları web sitesi üzerinden indirerek başvuru formunu doldurarak Formlar Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ne, Meydan Halk Masası ve Erdoğan Caymaz Kapalı Spor Salonu’na teslim edilecek.  Web sitesine ulaşmak için www.safranbolu.bel.tr adreslerinden girilecektir. Son başvuru tarihi 10 Ağustos 2021 Salı günüdür.

“Takımını Kur, Kupayı Kazan” parolası ile yola çıkılan turnuvada; güncel HES kodu mecburi olurken, oyuncuların voleybol kurallarını bilmeleri de katılım şartları arasında yer aldı.

Sporun birleştirici bir güç olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Belediye olarak sadece çocuklarımızı değil, çeşitli yaş guruplarından insanlarımızı da spora teşvik etmek istiyoruz. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan turnuva ile, hem vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmelerini hem de sporun özendirici ve birleştirici yanını ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz.Şimdiden tüm katılımcılara sakatlıkların yaşanmayacağı bir turnuva ve başarılar diliyorum.” dedi.

Safranbolu Belediyesinin Düzenlediği Turnuvanın detayları şu şekilde verildi.

Turnuvaya Katılım Koşulları

Takımlar:Oyuna katılanlar; sportmenliğe yakışır bir şekilde, hakemlerin kararlarını tartışmaksızın kabul etmelidirler.Oyuna katılanlar Resmi Voleybol Oyun Kurallarını bilmek ve onlara uymalıdırlar.

Takımlar 6 asil ve 2 yedek oyuncudan oluşacaktır.Takımların antrenörü olamaz.Takımlar kız-erkek karışık olabilir.Takımlar maçtan 30 dk. önce hazır olacaklardır.Maça saatinde gelmeyen takım hükmen yenik sayılır.4 oyuncu ile başlamayan takım hükmen yenik sayılır.Oyundan atılma durumunda, takımlar oyunu 2 oyuncu ile bitirebilirler.Takım kaptanları her durumda, takımı temsil etmek ve karar vermekle yükümlüdür.Başhakemin kararına göre ve hatanın ciddiyetine bağlı olarak, uygulanacak ve müsabaka cetveline kaydedilecek yaptırımlar: İhtar, Oyundan Çıkarma ve Diskalifiyedir.

Kıyafet:Oyuncular Alt Üst- Eşofman yada Şort-Tişört ile katılım sağlayabilirler.Katılım sağladıkları kıyafetler farklılık gösterebilir.Kot-Gömlek vb. günlü kıyafetler ile katılım sağlanamaz.Ayakkabı olarak spor ayakkabı tercih edilmelidir.Kundura –Terlik vb. günlük ayakkabı ile katılım sağlanamaz.Üzerlerinde herhangi bir takı–saat vb. bulunduramazlar.

COVİD -19 Tedbirleri Kapsamında Turnuvaya; Tüm takımlar güncel HES Kodlarını hazır bulundurup turnuva yöneticisine sunduktan sonra müsabakaya katılabilir.Kontrol edilen HES Kodlarında takımların birinde bir veya daha fazla oyuncu pozitif yada karantina çıktığında yerine yedek oyuncu alınamaz.Bu kapsamda çıkabilecek sakatlık ya da covid-19 salgını nedeni ile takımlar en az 4 oyuncu ile oyuna katılım sağlayabilir. 4 oyuncudan az oyuncu olduğunda turnuvadan elenecektir.

Turnuva Şeması : 1. ve 2. Takımların karşılaşmasından galip gelen takım 3. ve 4. takım karşılaşmasının galibi ile müsabaka oynayacaklardır. Eleme Maçlarını Bitirdikten Sonra Çeyrek Final,Yarı Final,Final Karşılaşmaları olacaktır.

Turnuva Gün ve Saatleri;Turnuva toplamda 10 gün sürecek şekilde hazırlanacak olup takım sayılarının artması durumunda gün sayısı da artış gösterecektir. Saatler; Çalışan katılımcıları da düşünerekten müsabakalar 18.00 da başlayacaktır. Her gün 2 en fazla 3 müsabaka düzenlenebilecektir.1. müsabaka 18.00,2. müsabaka 19.00,3. müsabaka 20.00’de yapılacaktır.

Müsabakalara 18 yaş üstü herkes katılım sağlayabilir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kışı Kızılırmak Deltası’nda geçiren besicilerin göç yolculuğu başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Samsun'da, Kızılırmak Deltası'ndaki kışlaklarda kalan besiciler, yazı geçirecekleri Karagöl Dağı'ndaki yaylalara gitmek için küçükbaş hayvanlarıyla yaklaşık 1 ay sürecek yolculuklarına başladı.

Hayvanlarını kış döneminde Kızılırmak Deltası'nda barındıran besiciler, havaların ısınmaya başlamasıyla hazırlıklarını tamamlayıp, Karagöl Dağı'nın eteklerinde yer alan bin ila 1500 rakımlı yaylalara gitmek üzere yola çıktı.

Deltadan yüzlerce küçükbaş hayvanıyla hareket eden besicilerin zorlu yolculuğu, yaklaşık 1 ay sürecek. Günde 10 ile 15 kilometre arasında mesafe katedecek besiciler, yolculuk boyunca hayvanlarını belirli aralıklarla sağacak.

Yazı yaylada geçirecek besiciler, ekim veya kasım aylarında yeniden deltaya dönecek.

10 yaşından bu yana besicilik yapan 48 yaşındaki Mustafa Coşkun, AA muhabirine, sıcak ve nemli havanın hayvanların hastalanmasına neden olduğunu, bu nedenle yaz aylarında serin yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ayda yaylaya ulaştıklarını belirten Coşkun, “Çünkü hayvanlarımızı otlatarak gidiyoruz. Akşam mola veriyoruz, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 5 ay yaylada kalıyoruz, kışın daha sıcak olan Kızılırmak Deltası'nı tercih ediyoruz. İşimiz çok zor ama mecbur yapıyoruz.” dedi.

Besici Eyüp Çobanoğlu da yaklaşık 1 aylık yolculuklarının oldukça zorlu geçeceğine işaret etti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Sorumlusu Kadir Yılmaz ise deltanın göçmen kuşların yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileri için de önemli bir yer olduğunu dile getirdi.

Manda ve koyunculuk yapan besicilerin yılın belirli aylarında deltada hayvanlarını otlattıklarını anlatan Yılmaz, “Besiciler kışı deltada geçiriyor. Eylül ayının sonlarına doğru deltaya yaylalardan gelen besiciler, birkaç ay burada kaldıktan sonra tekrar yaylalara hayvanlarını otlatmaya götürüyor. Kış aylarında 2 bin ila 3 bin arasında koyun deltada kışlıyor.” diye konuştu.

Yılmaz, havaların ısınmasıyla koyun sürülerinin deltadan ayrılmaya başladığını vurgulayarak, göçmen kuşlarla koyun sürülerinin deltada görsel şölen sunduğunu, yerli ve yabancı turistlerin de hem kuşları hem de besicilerin geçişini takip ettiğini sözlerine ekledi.