Safranbolu’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu Ritim Topluluğu ile yaşandı

Safranbolu’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu Ritim Topluluğu ile yaşandı

Yayın: 10.03.2024 14:30
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), bünyesinde kurulan Kadın Ritim Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde önemli bir etkinliğe imza attı.

Topluluk, Ramazan Panayırı’nın açılışında sahne alarak Tarihi Çarşı’da unutulmaz bir konser verdi. Konser ücretsiz olarak gerçekleşti ve katılımcılar büyük keyif aldı. Bu etkinlik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın güzel bir örneği oldu. Kadınlar konserde ritim tuttu ve Başkan Elif Köse ile birlikte halay çekti.

Ramazan Panayırının açılışı kadınların elinden, Tarihi Çarşı’ya ses getirdi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kadınların önemine vurgu yaparak topluluğu tebrik etti. Başkan Elif Köse, konuşmasında; “Kadın elinin değdiği her yer ayrı bir güzelleşiyor, en soğuk köşe bile birden güneş ışığıyla doluyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Tarihi Çarşı Han Arkası’nda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin tarafından gerçekleştirilen Ritim Konseri’ne katıldık. Şu bulutlu günde ritimleriyle Tarihi Çarşı’ya güneş açtıran tüm ADD Üyesi kadınlarımıza ve konserde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, Başkan Elif Köse’ye plaket takdim etti. Saraçoğlu yaptığı açıklamada, kadınlardan oluşan ritim topluluğunun 17 Kasım 2023 tarihinde kurulduğunu ve 40 kadın üyenin düzenli olarak çalışmalar yaptığını belirtti. Saraçoğlu, ritim topluluğuna ders veren öğreticiler Ceyhun Çelik ve Mehmet Soygür’ün her türlü perküsyon aletiyle çalışmaları gerçekleştirdiğini söyledi.

Safranbolu ADD Başkanı Saraçoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak katılımcılara Atatürk portreli magnet hediye etti. Ayrıca Kadınlar Ritim Topluluğu’na teşekkür belgeleri ile karanfiller takdim edildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da geleneksel sünnet şöleni yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum Belediyesinin geleneksel sünnet şöleni kapsamında çocuklar, konvoy halinde kent merkezinde tur attı.

Saat Kulesi önünde halk otobüsleriyle konvoya katılan çocuklar ve aileleri, Hıdırlık Camisi'ndeki sahabe kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da konvoya kendi kullandığı klasik makam aracıyla katıldı.

Konvoyun ardından Tarihi Kent Meydanı'nda sünnet şöleni etkinlikleri gerçekleştirildi.

Palyaço, illüzyon, balon ve birbirinden güzel eğlenceli gösterilerin yer aldığı etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Sünnet şöleni, Türk halk müziği konseri ile sona erdi.