Safranbolu’da “Açık Hava Sinema Geceleri” etkinliği

Safranbolu’da “Açık Hava Sinema Geceleri” etkinliği

Yayın: 29.08.2022 15:28
Paylaş:
A+ A-

UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında “Açık Hava Sinema Geceleri” etkinliği düzenlendi.

Safranbolu Belediyesince Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde yapılan programda, “Kırmızı Pabuçlar ve 7 Cüceler” filmi izleyiciyle buluştu.

Etkinlik, bu akşam 20.30’da “Çanakkale Yolun Sonu” filmi gösterimiyle sona erecek. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.