Safranbolu’da Bayram Hazırlıkları Devam Ediyor

Safranbolu’da Bayram Hazırlıkları Devam Ediyor

Yayın: 11.06.2024 13:35
Paylaş:
A+ A-

Kurban bayramı tatili yaklaşırken ‘Birlik’te Miras’ programı ekibi Safranbolu’nun gözdesi Tarihi Çarşı sokaklarında turistlere, esnaflara ve yerel halka bayramı ve bayram hazırlıklarını sordu. Safranbolu’da esnaflar, hediyelik eşya raflarını temizledi, lokumcular çeşit çeşit lokumları paketledi. Safranbolu’da yerli ve yabancı turistler bir haftalık tatillerinde doyasıya eğlenceli vakit geçirebilecek.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Safranbolu’nun tarihi çarşı sokakları hareketlendi. İnternet Haber Sitesi ekibi, sokaklarda dolaşırken turistlerle, esnaflarla ve yerel halkla bayramı ve bayram hazırlıklarını konuştu. Safranbolu esnafı, hediyelik eşya raflarını temizleyerek Kurban Bayramı’na hazırlandı. Lokumcular ise çeşit çeşit lokumları paketleyerek müşterilerinin beğenisine sundu. Yerli ve yabancı turistler ise bir haftalık tatillerini Safranbolu’da geçirerek geleneksel bayram havasını soluyacak.

Safranbolu’nun tarihi dokusunu keşfetmek, yöresel lezzetleri tatmak ve alışveriş yapmak isteyen turistler için Kurban Bayramı tatili dolu dolu geçecek. Tarihi Çarşı sokakları, geleneksel Türk Evleri ve tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyüleyecek. Safranbolu, Kurban Bayramı boyunca misafirlerine unutulmaz anlar yaşatacak. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da geleneksel sünnet şöleni yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum Belediyesinin geleneksel sünnet şöleni kapsamında çocuklar, konvoy halinde kent merkezinde tur attı.

Saat Kulesi önünde halk otobüsleriyle konvoya katılan çocuklar ve aileleri, Hıdırlık Camisi'ndeki sahabe kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da konvoya kendi kullandığı klasik makam aracıyla katıldı.

Konvoyun ardından Tarihi Kent Meydanı'nda sünnet şöleni etkinlikleri gerçekleştirildi.

Palyaço, illüzyon, balon ve birbirinden güzel eğlenceli gösterilerin yer aldığı etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Sünnet şöleni, Türk halk müziği konseri ile sona erdi.