Safranbolu’da kar keyfi devam ediyor

Safranbolu’da kar keyfi devam ediyor

Yayın: 28.01.2024 13:36
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Tarihi çarşı ise kar yağışının ardından beyaza büründü.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ilçede, dün başlayan kar aralıklarla devam etti.

Yağışın ardından ilçedeki Tarihi Çarşı ve Bağlar bölgesindeki Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve konaklar karla kaplandı.

Tarihi yapıların kar altındaki güzelliği, ilçeye hakim tepedeki Hıdırlık Seyir Terası’ndan izlendi. Hafta sonu kar yağışına aldırmayan sokaklara çıkan Safranbolulular, Sarıçiçek dağı üzerinde aileleriyle birlikte kar keyfini çıkardılar. Aileler, karlar altında keyifli bir hafta sonu geçirdiler.

Öte yandan, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi, Karadeniz illerini İstanbul’a bağlayan D-100 kara yolunda kar yağışının etkisi devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da “Milli Mücadele’de 19 Mayıs ve Samsun” konferansı düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.05.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde, “Milli Mücadele'de 19 Mayıs ve Samsun” konferansı gerçekleştirildi.

Bafra Gençlik Merkezince Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, konuşmacı olarak katıldı.

Çağlayan, Samsun'un Milli Mücadele'nin ilk kıvılcımının çakıldığı, ilk ateşin yakıldığı yer olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlılık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insanseverlik değerleriyle de evrensel bir kişi olmuştur.” dedi.

Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan da Milli Mücadele'nin başlangıç meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs'ı gençlere unutturmamak adına düzenlenan konferansa katkı veren Çağlayan'a teşekkür etti.

Konferansa İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Avcı ile öğrenciler katıldı.