Safranbolu’da “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Uygulaması Başladı

Safranbolu’da “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Uygulaması Başladı

Yayın: 08.09.2022 15:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesinin “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” uygulaması bugün başladı. Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün diğer ilçelerinde ikâmet eden vatandaşların Safranbolu’yu önemli ve tarihi yapılarıyla tanıması için organize edilen gezinin ilkine, Belediye Başkanı Elif Köse de katıldı.

 

Üstü açık otobüs ile saat 11.00’de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden ekip, rehberin anlatımı eşliğinde Bağlar bölgesi üzerinden Hıdırlık’a geldi. Burada onlara çay ikramı yapıldı. Daha sonra Tarihi Çarşı yürüyüşüne çıkan vatandaşlar, Kazdağlı Meydanı’nda otobüse binerek Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda geziyi tamamladı.

 

Başkan Köse, “Önemli olan bu kentte yaşayanların bu kentin değerini bilmeleri ve bu kent hakkında bilgi sahibi olmaları.” ifadeleriyle projenin önemine dikkat çekti.  Kendi Kentimde 1 Gün Turistim projesini daha önce oluşturduklarını ancak pandemi dolayısıyla 2 senedir yapamadıklarını belirterek, “Biz turistik bir kentiz ve dışarıdan gelen misafirlerimize Safranbolu’muzu anlatıyoruz. İlaveten şehrimizde yaşayan ve Tarihi Çarşı’yı görme ya da detaylı olarak dinleme fırsatı elde edememiş kendi vatandaşlarımıza da anlatalım istedik.

 

En önemlisi de bu bence: kendi değerlerimizi önce bizim bilmemiz, özümsememiz ve gelenlere anlatabilmek adına bilinçli olmamız gerekiyor. Bundan sonra eğer fırsatımız olursa ve okullar da kabul ederse, öğrencilerimizle de bu gezileri yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan duyuruda, her Çarşamda yapılacak geziye katılmak isteyenlerin, Safranbolu Belediyesi web sitesinin duyurular kısmında yer alan başvuru formunu doldurması ve Halk Masalarına teslim etmesi istendi. Kontenjanın 30 kişi ile sınırlı olduğu hatırlatıldı.(Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin tanıtımı amacıyla yabancı seyahat acentesi temsilcileri ve sosyal medya ünlülerinin de yer aldığı 44 kişilik heyet kente geldi.

Valiliğin daveti üzerine, Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman'dan Rize-Artvin Havalimanı'na gelen heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Fatih Kızıltan, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu ile turizm işletmecileri karşıladı.

Tulum çalınan karşılama töreninde, heyet üyelerine Çaykur Rizespor atkısı hediye edildi.

Bayram Yığcı, Rize'de son yıllarda turizmin hızla geliştiğini söyledi.

Turizmin gelişmesinde Orta Doğu ve Körfez Bölgesi'nden gelen seyahat acentelerinin rolünün önemli olduğunu belirten Yığcı, “Turizm potansiyeline son derece katkı sunmaktalar. Orta Doğu pazarı özellikle Karadeniz'de son yıllarda hızla büyüyor. Bunun da artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Yığcı, misafirlerin kentin turizm destinasyonlarını gezeceğini sözlerine ekledi.

Oda Başkanı İsmail Kuyumcu da çayın Rize'deki vatandaşların, turizmin ise herkesin paydaşı olduğunu vurguladı.

Heyet, Rize Belediyesi, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sponsorluğundaki program kapsamında 1 Mayıs'a kadar kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.