Safranbolu’da ‘KOLİ KRİZİ’ büyüyor!

Safranbolu’da ‘KOLİ KRİZİ’ büyüyor!

Yayın: 10.03.2024 15:19
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkanı Adayı Elif Köse’nin Safranbolu’da bir mahalleye dağıttığı yardım kolilerinin içinde kullanma süresi geçmiş gıda maddelerinin olduğunu iddia eden AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Av. Ali Büyüközdemir ve TV kanalının iddiaları kamuoyunun gündemine gelmişti.

İDDİALAR YALAN ve İFTİRADIR

Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse AK Parti Adayı Ali Büyüközdemir’in iddialarına çok sert bir şekilde yanıt verdi. Başkan Köse yardım kolileri ile ilgili iddialara “YALAN, İFTİRA ve PROVAKATÖRLÜK” diyerek sert cevaplar verdi.
Başkan Köse gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu, AKP’li başkan adayının tamamen bir iftirasıdır. Depremzedelere için yardım kolileri hazırlamıştık. Bir bölümünü gönderdik. Yardımların yeterli olduğu söylenince kolileri Safranbolu’ya gelen depremzede ailelere verdik. Yine de arttı. Kalanlar ziyan olmasın diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan öncesi dağıtmaya başladık. Bunu bile istismar konusu yaptılar” dedi.

AK PARTİ ADAYI ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR

İddia edildiği gibi kolilerde tarihi geçmiş gıdaların bulunmadığını vurgulayan Başkan Köse şunları söyledi; “Öyle bir şey olabilir mi. Bu büyük bir iftira ve yalan. Provokatif bir eylem. Konuşturdukları kişiler de zaten herkesçe malum. Kolideki gıdaların son kullanma tarihini göstermiyorlar. Gösteremezler. Çünkü iddiaları tamamen asılsız. AKP’nin adayı siyasete alet ederek algı yaratmaya çalışıyor. Durum bundan ibaret.”

PARA VEREREK HABER Mİ YAPILIYOR..?


Safranbolu Belediyesinin dağıtmış olduğu yardım kolilerindeki kullanma süresi geçmiş gıda maddelerinin dağıtımı ile ilgili olarak kamuoyuna düşen ilk video’nun ardından son olarak yine Safranbolu Belediye tarafından daha önce karalama yapan sonradan da Safranbolu Belediyesi ve Başkan Elif Köse’den özür dileyen aynı kişiler “Buraya dört kişi geldi bizi kandırdılar. Bu ürünlerin tarihi geçmiş ürünler olduğu söyleyin dediler. Hepinizden özür diliyorum. Bu söylediklerim karşılığında da para teklif ettiler.” İfadelerini kullandılar.
Bütün bu yaşanan gelişmelerin ardından ilk videoyu ve haberi yapan TV kanalının yöneticisi bugün çıkıp haberin ve videonun yalanlanmasının ardından “Konunun muhatabı olan bu kişileri aradığını ve neden böyle bir açıklama yaptıklarını sorduğumda da Buraya üç kişi geldi ve bize bin TL para verdiler” diyerek açıklamalarda bulundu.
Kamuoyunun aydınlatılması açısından; AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir’in ortaya attığı ve kanalın yöneticisinin yayınladığı görüntülere ve iddialara verilen cevaplara bakıldığında ortaya çıkan manzara hiç hoş değil. Yayınlanan ve bundan sonra da yayınlanacak olan bütün görüntülerin para karşılığında mı yapılıyor sorusu ortaya çıkıyor.
Kamuoyu “PARA VEREREK HABER Mİ YAPILIYOR” sorusuna cevap bekliyor. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da fakülteye gitmek için servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin minibüslerde yer bulamadıkları için servis kiraladıkları ifade edildi.

Servisin önünün minibüs sürücüleri tarafından kesilerek servis şoförü ve öğrencilerin tehdit ve hakarete uğradıkları, darbedildikleri yönünde sosyal medyada haberler yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haberlerle ilgili olarak servis şoförü ve darbedilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D, K.D, H.S. ve S.Y. hakkında Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili Valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır.”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da sosyal medya hesabından olay sırasında çekilen video ve yaralanan öğrencinin fotoğrafını paylaşarak, “Öğrencilerimize yapılan bu saldırganlığı şiddetle kınıyor, bu konuda her türlü önlemin alınacağının bilinmesini istiyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman evlatlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.