Safranbolu’da Lokumcular Denetlendi

Safranbolu’da Lokumcular Denetlendi

Yayın: 16.12.2023 12:19 |Güncelleme: 27.12.2023 16:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Altuntepe, Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Mehmet Akgül ve Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener,  Safranbolu’nun coğrafi işaretli marka ürünü lokumu üreten işletmelerin imalathanelerinde denetim yaptı.

Coğrafi işaretli Safranbolu lokumunun coğrafi işaret kullanım hakkı olan firmalarda yapılan denetimlerde, imalathanelerde en az 5 yıl lokum üretiminde çalışmış usta bulunması, bakır kazan kullanımı, üretim metodu tescil belgesi uygunluğu, Safranbolu sınırları içerisinde bulunan içilebilir ve özellikle toprak altı su kullanımı, şekli, Antep fıstığı ve kullanım miktarı, içeriğindeki madde oranları, tadım testi, depolama koşulları, paketlerde coğrafi işaret kullanımı, üretim yerleri ve satış noktalarında kontrol gibi ayrıntılara bakıldı.

Safranbolu lokumunun marka değerini korumak adına yapılan denetimler her yıl sürüyor. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.