Safranbolu’da Rölyef Sanatı: Şanser Gebeş ve Ekibinin Başarılı Çalışmaları

Safranbolu’da Rölyef Sanatı: Şanser Gebeş ve Ekibinin Başarılı Çalışmaları

Yayın: 02.04.2024 16:23
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da rölyef sanatı ilgi görüyor. Tarihi Çarşı’da Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde tablolarını sergileyen Rölyef Sanatçısı Şanser Gebeş, çalışmaları hakkında gazetemize şu bilgileri kaydetti: “Safranbolu Sakem’de 15 yıl önce açılan rölyef kursunda kursiyer olarak başladım. Rölyef sanatını icra ederek hem sanatsal yeteneklerim gelişiyordu hem de ilgi gören eserler ortaya çıktıkça da merakım profesyonel boyuta taşındı. Ardından benim gibi kursiyer arkadaşlarım Meltem Taşçı ve Mehtap Özodabaş ile birlikte çalışmalarımızı devam ettirme kararı aldık. Başlangıçta hobi amaçlıydı, hatta bana sürekli kesme işlemi yapmak çok zor ve sıkıcı gelir kursu yarıda bırakırım gibi geliyordu. Ancak tam tersi oldu. İnanın hiçbir kursu kaçırmadım ve çok meşakkatli olmasına rağmen daha çok vakit ayırdım. Zamanla evimin balkonunda küçük bir atölyem oluştu. Ardından üç kişiden oluşan bir ekip kurduk. Galeride satış amaçlı bulunuyoruz. Her birimiz farklı bakış açısıyla eserler üretiyor. Özellikle Safranbolu Safranı ve Atatürk tabloları büyük ilgi görüyor. Tabloların fiyat aralığı bin ila 20 bin TL arasında değişiyor. Cam çerçeve içerisinde olması çoğu zaman taşımada zorluk yaratıyor. Bu nedenle genellikle kargo ile gönderiyoruz. Ancak, pandemi, ramazan süreci ve yerel seçimler nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısının azalması, satışlarda bir miktar düşüş yaşattı. Yine de ekip, bayram haftasında tekrar hareketlenme olacağını umuyor.

Hayatlarının En Önemli Parçası Rölyef, Ancak Atölyeleri Yok

Gebeş konuşmasında, “Yıllarca terzilik mesleği ile uğraştım. Bu nedenle rölyef yaparken milimetrik kesimler, sanatın ince işçiliği sanırım ilgimi daha çok cezbetti. Başarılı oldukça da hayatımın en önemli parçası ve uğraşısı oldu. Şimdi çocuklarımda büyüdü. Sadece rölyef çalışmalarımla ilgileniyorum. Bu çok güzel bir tutku, arkadaşlarımla birlikte galeride canlı performans da sergiliyoruz. Hem sergi hem de atölye olarak galeride turistlerin ilgisini çekiyoruz. İnşallah ilerde de bir atölyemiz olur.” dedi.

Rölyef sanatının Safranbolu’da ilgi görmesi, kültürel değerlerin yaşatılmasına ve sanatın desteklenmesine katkı sağlıyor. Gebeş ve ekibi, gelecek dönemlerde de bu sanatı yaşatarak geliştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.