Safranbolu’da Şehitler Parkı’nın Denetimi Sürüyor

Halil Kızılyer
Yayın: 22.07.2022 17:24
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarafından, önceki dönem Belediye Başkalarından Necdet Aksoy’un döneminde yap –işlet – devret modeli ile 10 yıllığına işletmeye verilen ve sözleşmesi devam eden 18 Mart Şehitler Parkı’na yapılan denetimde, parktaki eksikler tespit edilerek yazılı olarak bildirildi. Sözleşmenin hükümleri gereğince Parkın bakım ve onarım işlerini yapması gereken İşletmeye, bu eksikleri gidermesi için süre verildi. İlgili 4 Birim Müdürlüğü temsilcileri, gerekli denetimleri yapmaya devam ediyor.

 

Belediye Üzerine Düşeni Yapıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konu ile ilgili yaptığı açıklamada parkın devredildiğinde tabelasının bile olmadığına dikkat çekerek, “Bu kadar anlamlı bir ismin nasıl olur da tabelasını asmazlar? Göreve geldiğimizde parkın yapımından yıllar geçmişti. Parkın girişinde işletmenin tabelası asılıyken, biz onu indirip şehitlerimizin anısına yapılan parkın tabelasını astık.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Köse parktaki kuruyan çimlerden uzayan otlara, çöplere, sulama vanalarının kapaklarının eksiğinden, budanan ağaçların dağınıklığına, musluklarının bakımsızlığından çocuklar açısından tehlike arz edebilecek depo alanının vaziyetine, oyun alanındaki eksiklerden temizliğine ve aydınlatma araçlarına kadar İşletmenin sorumluğu olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

 

“Mevcut işletmeye yaptığımız denetimde, fark ettiğimiz eksikleri ve aksaklıkları kendilerine yazılı uyarı olarak bildirdik. Onlara verilen süre sonucunda 26 Temmuz Salı günü ilgili Müdürlüklerimizin yapacağı denetimde bunların düzeltilmediği görülürse, kesin teminat Belediyemize irat kaydedilerek ihale tek taraflı fesih edilecektir.

 

Göreve seçildiğimizden itibaren çevreyi korumaya ve güzelleştirmeye, insanların yararlanacağı işler yapmaya odaklandığımız bir sosyal belediyecilik örneği sergiledik. Hiçbir işimizde kimseye müsamaha göstermedik. Şimdi de öyle olacak. Şehitlerimizin anısını yaşatan Parkımızın, Onlara yakışır güzellikte olması için elimizden geleni yapacağız.” (Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trak medeniyetinin izleri sergileniyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 10:29
A+ A-

Kırklareli’nde Trak medeniyetinin izleri, müzik aletleri ve seramiklerle tanıtıldı.

Kırklareli’nde, “Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri” temalı seramik ve müzik aletleri sergisi açıldı.

Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tarihi binada “Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri” temalı seramik ve müzik aletleri sergisi açıldı.

Sergide, müzik aletleri üzerine işlenen Trak medeniyetine ait figürlerle seramik objeler bulunuyor.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tarihi Uzmanı Fatma Ertuğ Oruçlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2022-2024 yıllarında hazırlanan müzik aletlerine işlenen figürler ve bazı objelerin sergilendiğini kaydetti.

Trakların, Milattan Önce (MÖ) 1200’lü yıllarda yaşamış büyük bir medeniyet olduğunu ifade eden Oruçlu, her medeniyetin kendine has özelliklerinin bulunduğunu belirtti.

Trak medeniyetine mensup insanların izlerini seramiklere yansıtıp geleceğe aktardıklarını dile getiren Oruçlu, “Traklarla ilgili Yunan döneminde yapılmış seramikleri, günümüz versiyonuyla yorumlayarak yeniden aktarmaya çalıştık. Bu seramik objeler, daha çok Yunan döneminde yapılmış olanlardır. Trakların en çok önemli olan figürleri atları. Çok güzel atlarının olduğu ve savaşçı bir toplum olduğu için önemsenmiş durumda. Ayrıca kadınlar da dövmeleriyle tanılıyor. Kendi kabilelerine ait dövmeleriyle biliniyor. Antik dönemde yapılmış olan müzik aletlerinin üzerine Trak figürlerini işleyip müzik aletleri koleksiyonu oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Oruçlu, müzik aletlerinin akustiği ayarlanmış ve çalışır durumda olduğuna dikkat çekerek, her birinin çok ilgi gördüğünü kaydetti.

Sergi, 22 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

 

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331