Safranbolu’da vatandaşlara sebze yetiştiriciliği kursu veriliyor

Safranbolu’da vatandaşlara sebze yetiştiriciliği kursu veriliyor

Yayın: 13.04.2023 16:13
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesince sebze yetiştiriciliği kursu açıldı. Belediyeye ait Yazı köydeki seralarda ziraat mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu tarafından kursiyerlere, sebze yetiştiriciliği üzerine bilgiler verildi.

Daha sonra kursiyerler, tohumlardan elde ettikleri sebze fidelerini toprakla buluşturdu.

Belediye Başkanı Elif Köse, yaptığı açıklamada, seralarda sebze, meyve ve çiçek ekimi yapıldığını aktararak, “Uzun zamandır kendi üretimimiz olan çiçeklerle kentimizin peyzajını yapıyoruz. Burada üretilen sebzeler ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak gidiyor, sosyal tesisimizde kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.(Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlar mezun oldu

Yayın: 17.05.2024 13:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 35’inci dönem uzman erbaş temel eğitimini tamamlayan 1918 jandarma ile 74 sahil güvenlik kursiyeri için tören düzenlendi. Safranbolu ilçesindeki Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndaki tören, Vali Mustafa Yavuz ve Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’in birlikleri ve katılımcıları selamlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Yavuz, 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 1992 genci ve ailelerini kutladı.Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Yusuf Küçükbaşol, 35. dönem uzman erbaş komando temel kursu kapsamında zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan 1918 jandarma ve 74 sahil güvenlik kursiyerini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.Eğitimi birincilikle tamamlayan askerin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Vali Yavuz, Tuğgeneral Ertekin ve Albay Küçükbaşol, başarılı erlere belge ve hediye verdi. Törende, askerler gösteri yaptı. Tören geçişinin ardından 1992 kursiyer, yakınlarıyla kucaklaştı. Programın sonunda bazı askerler evlilik teklifi yaptı.Programa, Vali Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilli Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ile diğer ilgililer katıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!