“Safranbolu’da Zaman-Mekân-İnsan” Sergisi Açıldı

“Safranbolu’da Zaman-Mekân-İnsan” Sergisi Açıldı

Yayın: 17.12.2023 22:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:38
Paylaş:
A+ A-

“Safranbolu’da Zaman-Mekân-İnsan” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde açılan sergi,  Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmasının 29. yılı sebebiyle gerçekleştirildi. Sergi, Kültürel Miras Derneği adına Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder’in çalışmalarıyla oluşturuldu. Günümüz bakış açısı ile zamanın değiştirmediği mimari eserleri, geçmiş yıllarda o mimari eserlerle çekilen siyah beyaz fotoğraflarla bütünleştirmeyi başaran Sanatçı Belder, dünyada bu tarz çalışmaların yapıldığını artık Safranbolu’nun da böyle bir albümünün oluşturulduğunu ifade etti.

Serginin açılışını gerçekleştiren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, sergi hakkında şu görüşlere yer verdi: “UNESCO’ya dâhil edilişimizin 29. Yılını dün başlayan etkinliklerle kutlamaya başladık. Çok özel tarihler bu tarihler. 29 yıldır önceki dönemlerde koruduğumuzu gösteren çok güzel bir serginin açılışındayız. Bu serginin oluşturulmasında, fotoğrafların sergi haline dönüşmesinde emek veren Kültürel Miras Derneği ve Cemil Bey’e teşekkür ediyorum. Kentin korunmasında birçok insanın katkısı var. Önceki dönem belediye başkanlarımızın, birçok önemli kişilerin katkısı olduğu kadar, aslında en önemli katkı bu kent insanının halkının katkısıdır. Onlardaki bu duyarlılık olmasaydı bu kent, kent ölçeğinde korunmuş olamayacaktı.” (Esra Oğuzkağan Özkan)

HABER VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.