Safranbolulu Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti

Safranbolulu Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti

Yayın: 02.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

Bakan Koca, 2 saat önce hastaneye kaldırılan Türk sinemasının önemli isimlerinden Türker İnanoğlu’nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Bay Sinema, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük.” ifadelerine yer verdi.

2021 yılında inşasına başlanan ve Türker İnanoğlu’nun kendi adını taşıyan Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi için Safranbolu’ya borcumu ödüyorum diyen ünlü yönetmen, “Benim için büyük bir heyecan, büyük bir gurur. Eğitime son derece önem veren biri olarak katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Benim adımın verildiği bir okuldan mezun olacak öğrencilerle, sette buluşacak olmanın hayali mutluluk verici.” sözleriyle fakülte için heyecanını ve mutluluğunu ifade etmişti.

Türker İnanoğlu Kimdir?

Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936’da Safranbolu’da dünyaya gelmiştir. Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan İnanoğlu, film yönetmeni, yapımcı, senaryo yazarı, film ve televizyon yapımcısı olarak tanınır. Uzun metraj ve belgesel filmlerin yanı sıra Amerikan, Japon, Fransız ve Alman yapımcıların yürütücü yapımcılığını üstlenmiştir. Erler Film, Türkiye’de hala faaliyet gösteren en eski ve en uzun ömürlü film şirketidir ve İnanoğlu’nun kurduğu bir yapımdır. Türker İnanoğlu’nun kariyeri boyunca 66 uzun metrajlı sinema filmine yönetmen olarak imza atmıştır.

İnanoğlu’nun Türk sinemasındaki önemli eserleri arasında “Hababam Sınıfı” serisi, “Davaro”, “Şabanoğlu Şaban”, “Kibar Feyzo”, “Çöpçüler Kralı” gibi filmler bulunmaktadır. Ayrıca, “Sultan”, “Yılanların Öcü”, “Bizim Aile” gibi televizyon dizileri de yapımcılığını üstlendiği projeler arasındadır. (Kaynak: Sevgi Özdemir)

 

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’da sporculara malzeme desteği yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Gençlik ve Spor Bakanlığı, Altınordu Durugöl Spor Kompleksi'nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sporcu Eğitim Merkezinde eğitim gören sporculara spor malzemesi desteğinde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, sporculara malzemelerini teslim ettikten sonra yaptığı açıklamada, yatırımların hepsinin ülkenin geleceği için yapıldığını belirterek, “Sporcularımız ne kadar güçlü olursa, ne kadar bayrağımızı yukarı kaldırırsa bu ülkenin geleceği de o kadar güçlü olacaktır.” dedi.

Genç, şunları kaydetti:

“Onun için bu imkanları çok iyi değerlendirmeniz gerekmektedir. Ülkemize ve milletimize sahip çıkın, biz sadece şampiyon istemiyoruz, biz sportif başarının yanında ahlaklı, vatanını, milletini seven, değerleri ile gurur duyan ve onları yaşatan bir nesil istiyoruz. Bizlere bu imkanları sunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak'a, Ordu Valimiz Sayın Muammer Erol'a teşekkür ederim.”