Safranbolu’nun Ramazan Ayı Etkinlikleri Göz Dolduruyor

Safranbolu’nun Ramazan Ayı Etkinlikleri Göz Dolduruyor

Yayın: 04.03.2024 11:32
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanlığı’nın Ramazan ayına özel olarak tertip ettiği bir dizi etkinlik bu hafta başlıyor. Ramazan Gezileri’nde ilk olarak UNESCO Dünya Miras Kenti, “Korumanın Başkenti” Safranbolu’nun dini mimarilerini içeren “7 Makam 7 Türbe” gezisi yer alıyor. Tarihi Çarşı’da bulunan türbe ve camileri rehber eşliğinde tanıma imkânı sunan gezilerin ilki, 8 Mart günü saat: 10.00’da başlıyor. Geziler, 25 kişilik gruplar halinde ve ücretsiz olacağı bildirildi. Katılmak isteyenlerin Halk Masası’na bizzat başvuru yapabileceği öğrenildi.

Safranbolu’da Ramazan Sohbetleri

“Ramazan Sohbetleri” etkinliği ise 9 Mart, saat: 17.30’da Muallimler Birliği’nde başlıyor. Programa konuşmacı olarak Sanat Tarihi alanında Elyazmaları Uzmanı Zeynep Atbaş (Çelik) katılıyor ve “İslam’ın kutsal şehirleri: Topkapı Sarayı koleksiyonundan örneklerle Mekke, Medine ve Kudüs tasvirleri” konusunu uzman anlatımıyla vatandaşlarla buluşturuyor.

Zeynep Atbaş (Çelik) Kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu ve aynı yıl Topkapı Sarayı Müzesi’nde çalışmaya başladı. Yüksek lisansını, 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen çalıştay, sempozyum, panel, kongre ve konferanslara katıldı, makaleler yayımladı. Ulusal ve uluslararası düzenlenen birçok serginin eser seçiminde ve teşhir çalışmalarında görev aldı. Sergi kitaplarında katalog maddeleri ve makaleler yayımladı, çeşitli kitapların editörlüğünü üstlendi. 2019 yılında Tokyo ve Kyoto’da açılan The Treasures and the Tradition of “Lâle” in the Ottoman Empire sergisinin küratörlüğünü yaptı. Son yıllarda özellikle Osmanlı murakka yapımcılığı, kodikoloji, Osmanlı hanedan ve bürokratlarının kitap koleksiyonerliği üzerine çalışan Atbaş’ın bu konuda yayımlanmış makaleleri olup kitap çalışmaları da devam etmektedir. 1998-2020 yılları arasında Topkapı Sarayı Müzesi’nde Elyazma Kütüphanesi Sorumlusu, Elyazmaları Uzmanı olarak çalışan Zeynep Atbaş, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde görev yapmaktadır. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da hakkında 9 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, üzerinde uyuşturucuyla yakalandı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hakkında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda “kasten yaralama” suçundan 9 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı. Hükümlünün üst aramasında uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü.