Safranbolu’ya Koordinatör Eli Değiyor

Safranbolu’ya Koordinatör Eli Değiyor

Yayın: 23.08.2023 19:16
Paylaş:
A+ A-

Profesyonel olarak yaklaşık 30 yıl, müzecilik, özel koleksiyon ve sergi alanlarında görev almış Selmin Kangal, artık Safranbolu’da yerel üreticilerle iş birliği yaparak kendi özel tasarımlarını marka haline getiriyor, tüketiciyle buluşturuyor. Unutulmaya yüz tutmuş meslek ürünlerini canlandırmaya çalışıyor.

Safranbolu’ya Koordinatör Eli Değiyor

Safranbolu’da Enva Hediyelik Eşya İşletme Sahibi ve Müze Koordinatörü Selmin Kangal, kentimizde hediyelik eşya tasarımlarının özgünlüğü ve vitrinlerdeki sunumlarının ziyaretçileri etkilemesi konusunda açıklamalarda bulundu. Koordinatör Kangal: “Yurt dışında ve yurt içinde birçok müzede bulundum. Yurt dışında belli başlı müzelerde koordinatörlük yaptım. Eşimle birlikte tek amacımız, bir Safranbolu evi alarak, yaklaşık 30 yıllık iş deneyimlerimizi burada sergileyebilmekti. Hayallerime kavuştum. Burada bir konağın hayat kısmında hediyelik eşya müzesi biçiminde bir galeri oluşturduk. Müze eserlerinin birer replikasını yaparak ve Safranbolu evlerinin çizimlerini usta bir illüstrasyoncu ile birlikte çalışarak farklılık kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu arada tarihi çeşmelerin süslemelerini ortaya çıkardığımız gibi Eflani çember bezinden yapılan özel tasarımlı elbiseler tasarladık. Yerel malzemelerden ve ürünlerden hediyelik eşyalar tasarlamak, hem yaşadığımız yere saygı hem de çevre dostu, sanatsal, gündelik ve yerel üreticileri bir arada tutmak içindir. Değişik kültürlerden ilham alarak, pişmiş toprak nesneler, porselenler, takılar, oyuncaklar, tekstil ürünleri, kartlar, not defterleri ve Osmanlı minyatürlerinden baskılarla hediye kartları çeşitliliği ile turistlere ve öğrencilere özellikle sanat meraklılarına hitap ediyor. Bu düzenlemelerin yerel yöneticilerle birlikte Safranbolu’ya özgün ve benzersiz hediyelik eşyalar yapılması büyük önem taşıyor. Buraya gelen turistlerin yeniden gelmesi için vitrinlerimizin sürekli değiştirilmesi ve farklı ürünlerle donatılması gerekir. Bunlarla birlikte Safranbolu’da açılacak müzelerde koordinatör olarak yer almayı ve kentimizi ön plana çıkaracak her türlü tanıtımda yer almayı kendime borç bilirim.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.