Sağlık Çalışanı Hastane Çalışanını Darp Etti

Sağlık Çalışanı Hastane Çalışanını Darp Etti

Yayın: 01.06.2023 14:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisinde temizlik personeli olarak çalışan Tuğba Karakaş’ın   başka  bir hastanede hemşire  olarak görev yapan kişi tarafından darp ve sözlü olarak taciz edilmesi nedeniyle hastane önünde açıklama yapıldı. Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şubesi tarafından yapılan açıklamada” Bu ve buna benzer olayları kınıyoruz” denildi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan temizlik görevlisini  darp eden ve sözlü  olarak taciz ededen kişinin bir sağlık çalışanı olmasının kendilerine daha çok üzdüğünü belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle işçilerimizin, emekçilerimizin çözülmesi gereken çok temel sorunları varken, halen daha sağlıkta şiddet olaylarının “temel sorun!”  olarak yerinde durmasından ve çözüm üretilememiş olmasından dolayı üzüntülerimi bildirerek sözlerime başlamak istiyorum.

Evet değerli arkadaşlar, buradaki mesai arkadaşlarımızın da yakından bildiği üzere dün Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde biz sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir darp olayı yaşandı.

Nöroloji Servisi’nde temizlik personeli olarak görev yapan Tuğba Karakaş arkadaşımız, hasta sevki sırasında asansör önünde bir hasta yakını tarafından darp edilmiş, saldırıya uğramış, sözlü olarak da taciz edilmiştir.

Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk.

Ama bugün yaşadığımız hadise bizleri çok daha derinden üzdü, çok daha derinden yaraladı.

Bugün bu hastanede yaşanan sağlıkta şiddet olayının faili bir başka Sağlık çalışanı

Bugün buradaki kabalığı, bizlere destek vermek için gelen arkadaşlarımızı  görüyorsunuz.

Aralarında hemşire arkadaşlarımız var, işçi-memur diğer sağlık çalışanları arkadaşlarımız var. Hep birlikte kenetlendik ve bu olayı kınıyoruz.

Ama bugün burada yaşanan hadisenin bizi üzen tarafı saldırganın da bir sağlık çalışanı olması.

Canla başla, büyük fedakârlıklarla şifa dağıtmaya çalışan tüm hemşire arkadaşlarıma sonsuz saygı duyuyor, bugün burada bizlere destek vermelerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum.

Ama bir şeye dikkat çekmek istiyorum.

 Başka bir hastanede HEMŞİRE olarak görev yapan saldırganın, bizim hastanemizdeki yakını için, sağlık çalışanlarına saldıracak kadar öfke duymasının bir başka sebebi olmalı.

Bu bizi gerçekten çok üzdü. Hemşirelik gibi kutsal bir mesleğin mensubu olan kişinin artık “SALDIRGAN”olarak anılması bizleri çok üzdü.

Hemşire sıfatı  ile şifa dağıtan bu arkadaşın “HASTA YAKINI”sıfatı  ile bu hale gelmiş olmasının, bir başka sağlık çalışanına saldırmasının artık akılla, irfanla yapılacak bir açıklamasının olmadığını düşünüyoruz.

Toplumdaki her kesimden görülebilen sağlıkta şiddet vakalarını, artık sağlık çalışanlarının kendi hasta yakınları için BİRBİRİNE yöneltmeleri sosyolojik-psikolojik olarak  acilen incelenmesi gereken bir durumdur.

Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şubesi olarak olayın ilk anından itibaren üyemiz Tuğba Karakaş’ın yanında olduk. Mesai arkadaşları yanında oldu, tüm sağlık çalışanları yanında oldu. İşçi-memur ayrıma yapmadan hepimiz kenetlendik.

Olay adli mercilere bildirilmiştir.

Sendikamız bu konuda hukuki takibi yapacaktır.

Saldırganın işlediği suçun cezasını alması için Öz Sağlık İş  olarak olayın arkasını bırakmayacağız.

Darp edilen arkadaşımıza  acil  şifalar diliyor, bir daha bu olayların yaşanmaması  için uygulanabilir, gerçekçi ve suça özendirici olmayan tedbirlerin bir an önce  alınması konusunda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz” dedi( Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Yayın: 17.05.2024 13:58
Paylaş:
A+ A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyinde 4 PKK/YPG’li, Irak’ın kuzeyinde ise 3 PKK’lı olmak üzere 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG’li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 3 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi.” ifadeleri yer aldı.