Sağlıklı Hayat Merkezi Hastalıklarla Mücadele Ediyor

Sağlıklı Hayat Merkezi Hastalıklarla Mücadele Ediyor

Yayın: 14.01.2020 19:26
Paylaş:
A+ A-

Sağlıklı Hayat Merkezimizi Çocuk Gelişimi Uzmanı Şeyda ERGÜN ile Sosyal Hizmet Uzmanımız Gülşah SABAH Anayasa İlköğretim Okulu 1. Sınıf, Şehit Nurettin Seki İlkokulu 1. 2. 3. ve 4. Sınıf öğrenci ve öğretmenlerine SABAH  “Ellerimizi nasıl yıkarız? Dişlerimizi nasıl ve ne sürede fırçalamalıyız? Banyo haftada kaç kez yapılmalı? Tuvalete gittiğimizde yeterli temizlik nasıl yapılır? Saçlarımızı taramazsak ne ile karşılaşırız?” gibi konularda eğitim verdi.

Eğitimde ; “Soğuk havanın gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksiyonu, ateşli hastalıklar gibi bireyleri halsiz duruma düşürecek durumlar söz konusu olmaktadır. Bu tür hastalıklar da bireyin vücut direncini de düşürmektedir. Eğer yeterli vitamin desteği ve istirahat sağlanmazsa iyileşme süreci uzamaktadır. Bunları bilmekle beraber bu tür hastalıklar kalabalık ortamlarda hızlıca yayılmaktadır. Örneğin; iş yerleri, servis arabaları, otobüsler ve en önemlisi de okullardır. Okullar da çocuklar hasta olmadan evvel taşıyıcı olup mikropları vücutlarında taşırlar fakat hasta olmaları 8-10 günü bulur. Taşıyıcı evre de birçok çocuk birbirine hastalığı yaymaktadır. En kritik dönemi de hasta halde okula gelen çocuklardır. Çocuklar ellerini yıkamaz, hapşırdıklarında, öksürdüklerinde kol dirsekleriyle veya ellerinin tersiyle ağızlarını kapamaz, yeterli gün ve sürede banyolarını yapmazlarsa  hastalıkları davetiyeye çıkarmış olurlar. “ denildi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arhavi’de OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı.

Vali Cengiz Ünsal başkanlığında Arhavi Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Burak Çimşir, Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atıf Kesim ile diğer ilgililer katıldı.

Arhavi OSB Müdürü Hasan Özpervan, çalışmalar hakkında heyete bilgi aktardı.

Belediye Başkanı Ataselim ise Arhavi OSB'nin bölge ekonomisine katkısına dikkati çekti, çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü kaydetti.