SAHA İstanbul’a Avrupa’dan küme mükemmeliyeti mükafatı

SAHA İstanbul’a Avrupa’dan küme mükemmeliyeti mükafatı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 20.09.2023 00:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – SAHA İstanbul, Avrupa Küme Tahlilleri Sekreteryası (European Secretariat for Cluster Analysis-ESCA) tarafından “SILVER” kalite etiketi ile ödüllendirildi.

SAHA İstanbul’dan yapılan açıklamaya nazaran, bünyesinde savunma, havacılık ve uzay teknolojileri endüstrinde yer alan 1.001 firma ve 26 üniversitenin yer aldığı SAHA İstanbul, Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olarak büyümeye ve dalın gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

SAHA İstanbul, Avrupa’nın en kıymetli kıymetlendirme ve tahlil Kuruluşu olan ESCA tarafından “Küme Yönetiminde” harikalıkta “SILVER” kalite etiketi ile ödüllendirildi. Türkiye’de birinci kere bir kümelenme “SILVER” kalite etiketine sahip olurken, SAHA İstanbul, dünyada bu etiketi alan 4. kümelenme olarak değerli bir muvaffakiyete imza attı.

Avrupa’daki 400’den fazla kümenin faaliyetlerini, yapılarını ve idarelerini pahalandıran ESCA; kümeleri, küme idaresi ve sağlanan sektörel yarar üzere kriterler çerçevesinde tahlil ediyor ve başarılı kümeleri yetkinliklerine nazaran sınıflandırarak ödüllendiriyor.

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Küme Tahlilleri Sekretaryası ESCA, dünyanın en değerli tahlil kurumları ortasında yer alıyor.

SAHA İstanbul bu çerçevede kümelenmenin yapısı, idaresi, stratejik faaliyetleri, finansmanı, firmalara yönelik hizmetleri, ulusal ve memleketler arası iş birlikleri, küme içindeki etkileşimleri, muvaffakiyetleri, kümenin tanınırlığı ve sektörel yarar üzere farklı göstergeler üzerinden değerlendirildi.

Türk savunma, havacılık ve uzay bölümünde yerlilik oranının artırılması, kritik teknolojilerin geliştirilmesi ve milletlerarası rekabette öne geçilmesi gayesiyle iş birliğini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmayı amaçlayan SAHA İstanbul, Avrupa’daki kümelenmeleri idare yetkinliği ve sektörel yarar alanında pahalandıran ESCA Kıymetlendirme & Tahlil Kuruluşu tarafından “SILVER” kalite etiketi ile hem Avrupa’nın hem de dünyanın sayılı kümelerinden biri olarak aktifliğini ve gücünü pekiştirdi.

– SAHA İstanbul bir birincisi başardı

2021’de tıpkı kuruluş tarafından “BRONZE” kalite etiketi ile ödüllendirilen SAHA İstanbul, daima bir gelişim göstererek bu kere 2023’te daha yüksek bir dereceden ödüllendirildi.

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul, ESCA Kıymetlendirme ve Tahlil Kuruluşu tarafından Havacılık ve Uzay kümeleri ortasında “küme yönetiminde” harikalıkta “SILVER” kalite etiketi alarak havacılık & uzay dalında Türkiye’deki birinci, dünyada ise 4. kümelenme olarak başarılı çalışmalarını bir sefer daha taçlandırdı.

Küme mükemmeliyeti “SILVER” etiketi; SAHA İstanbul’un hem harikalık yolunda ilerlemesini hızlandıracak hem de dünyadaki farklı kuruluşlarla iş birliğinin güçlenmesine katkı sunacak.

SAHA İstanbul, yerli ve ulusal projelerinin milletlerarası alanda güçlü formda temsil edilmesi ve global pazarda yer almalarını sağlamak için her iki yılda bir SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Fuarı’nı organize ediyor.

22-26 Ekim 2024’te İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek SAHA EXPO-2024’ün, 90 bin metrekare alanda, 1.200’ün üzerinde yerli ve yabancı iştirakçi ve 150 binin üzerinde ziyaretçi ile düzenlenmesi hedefleniyor.

SAHA İstanbul ayrıyeten, savunma endüstrinin liderlik okulu “SAHA MBA Programı’nı” sürdürüyor, bölümün insan kaynağının güçlendirilmesine yönelik olarak “SAHA AKADEMİ” bünyesinde verdiği eğitimler ile de değerli bir katkı sunuyor. SAHA İstanbul, “SAHA GİRİŞİM” programıyla Türkiye’de kritik teknolojilerin yerlilik oranının arttırılması ve milletlerarası rekabette üst düzeylere taşınması hedefiyle teşebbüsçü firmalara eğitim, mentorluk ve yatırımcılara erişim dayanağı veriyor.

SAHA İstanbul’un farklı alanlarda yürüttüğü kelam konusu çalışmalar, Türkiye’nin teknolojiyi tüketen bir ülke pozisyonundan teknolojiyi üreten ve hatta ihraç eden bir ülke pozisyonuna yükselmesine, savunma, havacılık ve uzay sanayiinde dünyanın kıymetli aktörlerinden biri olmasına katkı sağlıyor.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Erbaa’daki patlamayla ilgili Samsun’da yakalanan 2 kişi Tokat’a getirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanmasıyla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi.

Olayın ardından Samsun Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine aracı takibe alarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 kişiyi Tokat'a getirdi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan Vali Numan Hatipoğlu, patlamada yaralanan askerleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.