SAKEM’den Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu

SAKEM’den Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu

Yayın: 05.08.2015 10:20
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Dikiş Makinesi Operatörlüğü kursu için kayıtlar alınmaya başlandı.

Konu ile ilgili kısa bire açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “SAKEM kursları ile Safranbolu halkına ellerinden gelen imkânları sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “SAKEM kurulduğu günden itibaren açmış olduğu birçok kurs ile Safranbolulu hemşerilerimize hizmet vermektedir. 2011 yılından bu yana Safranbolu’da SAKEM kursları ile halkımıza meslek edinme anlamında birçok faaliyette bulunduk. Çok şükür aldığımız olumlu tepkiler bizleri daha da gayretli çalışmaya sevk ederek kurs sayımızı arttırdık. Bu kapsamda çalışmaları aralıksız devam eden SAKEM, Aşağı Tokatlı şubesinde de İŞ – KUR ortaklığı ile açılacak olan Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursuna kayıt olmak için vatandaşların Aşağı Tokatlı Şubesine müracaat edilebileceğini dile getiren Başkan Aksoy; Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezini ilk kurduğumuz günden bu yana kendi alanında oldukça büyük bir aşama kaydetti. Gerek sanatsal gerekse hobi kursları ile İlimizden de katılımların olduğu özellikle ilçemizde ikamet eden ev hanımlarının uğrak noktası haline gelen SAKEM’in inşallah şube ve kurs sayısını arttırarak halkımıza daha güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ün Mirası: Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi

Yayın: 29.03.2024 11:12
Paylaş:
A+ A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası Savarona’nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi.

Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın “Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi’nin müze haline getirilmesi” hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

Savarona’ya ilişkin bilgi veren Güler, “Savarona’nın 2024 yılı haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesi planlanmakta olup bu maksatla İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bakım/onarım faaliyetlerine yoğun olarak devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Ertuğrul Gemisi hakkında ise şunları kaydetti:

“M/G Ertuğrul’un tarihi önemine binaen anısının yaşatılması ve tarihi hikayesinin halkımızla buluşturulması maksadıyla Kıbrıs Barış Harekatı ile özdeşleşmiş şehrimiz olan Mersin’de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Mersin Deniz Müzesi bahçesine M/G Ertuğrul’a ait gemi topu, gemi demiri, tonoz, gemi direği yerleştirilmiş ve müzecilik unsuru olarak 17 Kasım 2023’ten itibaren müzedeki Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili diğer objelerle birlikte sergilenmeye başlanmıştır.

Mersin’in sergileme alanı olarak seçilmesinin bir diğer nedeni de M/G Ertuğrul’a adını veren 1890’da Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni şehitlerinin ebedi istirahatgahı olan Kushimoto şehrinin, Mersin ile kardeş şehir olması ve anılan müzede bununla ilgili de bir köşe bulunmasıdır. Geminin pervane ve tonoz demiri de Kıbrıs/Magosa Deniz Komutanlığı’nda sergilenmektedir.” (AA)