Salıpazarı ilçesinde portatif yüzme havuzunda eğitim başladı

Salıpazarı ilçesinde portatif yüzme havuzunda eğitim başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.07.2024 00:07
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Salıpazarı Belediyesi ile Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede açık yüzme havuzunda yüzme eğitimlerine başlandı.

Çocukların yaz tatilinde sporla tanışmalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yaz spor okulları bünyesinde açılan yüzme kurslarına katılacak çocuklar hem eğlenecek hem de yüzmeyi öğrenecek.

6-18 yaş arasındaki çocuklara eğitim verilecek havuz, haftada bir gün de halk günü olarak yetişkinler tarafından kullanılabilecek.

Eğitimlerin 1 Eylül'e kadar süreceği yaz spor okullarında bu yıl, geçen yıl gelen 220 kişiden fazla katılım olması bekleniyor.

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, yüzme eğitimi alan sporculara hediyeler verdi.

Antrenörlerle sohbet ederek başarılar dileyen Karaca, spor alışkanlığı kazanmalarını sağlamak adına çocuklarını yüzme kurslarına göndermeleri için ailelere çağrıda bulundu.

Karaca, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin sportif faaliyetlere katılarak fiziksel performanslarını artırmak, spor dallarında eğitim almalarını sağlamak ve yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla yüzme kurslarına herkesi bekliyoruz.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de kazanlar pestil için kaynıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.07.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'de kadınlar, dutların olgunlaşmasıyla geleneksel yöntemlerle pestil üretimine başladı.

Kentte geçmişte evlerde kışlık çerez olarak yapılan pestil ve köme, 2004'te coğrafi işaretli ürün tescil belgesi aldı.

Hem ticari hem de geleneksel yöntemlerle üretimi devam eden pestilin ana maddesi olan dut, bugünlerde olgunlaşarak toplanmaya başlandı.

Köylerde ve kırsal kesimde sabahın ilk ışıklarıyla kolları sıvayan kadınlar, dutları ağaçlardan silkeleyerek topladıktan sonra ateş üzerindeki kazanlarda süt ve şekerle kaynatıp “herle” adı verilen karışım elde ediliyor.

Herlelerin ikinci gün bezlerin üzerine serilip fındık veya ceviz eklenerek kurutulmasının ardından kadınlar, üçüncü gün 1-2 saat güneşte ısıtıldıktan sonra hazır hale gelen pestili bezden ayırıyor.

Torul ilçesinde pestil yapan 69 yaşındaki Mücevher Özer, AA muhabirine, pestil yapmayı 9 yaşında annesinden öğrendiğini söyledi.

Dut pestili yapımını anlatan Özer, ürettiği pestili satarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu, bir kısmını da çocuklarına ve akrabalarına verdiğini belirtti.

Özer, pestil yapımını kızlarına da öğrettiğini ifade ederek, “Onlar da benimle birlikte yapıyor. Komşular gelip yardımcı oluyor.” dedi.

Özer'in kızı Pınar Çelik ise küçüklüğünden beri annesine destek olduğunu dile getirerek, “Organik olduğu için kendimize ve çocuklarımıza yapıyoruz. Ara ara satış da oluyor.” diye konuştu.

Pestil yapımının zorluğuna işaret eden Çelik, “3 gün sürüyor, çok meşakkatli. Tek kişinin yapacağı iş değil. Bir komşu sererken diğer komşu ona yardıma gidiyor. İmece usulü yapıyoruz.” dedi.