Şampiyon tekvandocu Kübra Dağlı, bayrağı devralacak sporcular yetiştirmek istiyor

Şampiyon tekvandocu Kübra Dağlı, bayrağı devralacak sporcular yetiştirmek istiyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.01.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – ORHAN KUZU – Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 7 kez altın madalyaya ulaşan milli tekvandocu Kübra Dağlı, başarıyla taşıdığı bayrağı teslim edecek yeni sporcular yetiştirmek için okul açmayı hedefliyor.

Kübra Dağlı, AA muhabirine, spora 12 yaşında amcası ve babasının işlettiği salonda başladığını anlattı.

Babasının boks, amcasının da tekvando antrenörü olduğunu aktaran Kübra Dağlı, “Spora onların vesilesiyle başladım. 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldum ve şu anda orada aktif sporculuk hayatıma devam ediyorum.” diye konuştu.

Kübra Dağlı, 17 yaşında milli takıma girdiğini, şu ana kadar 3 dünya ve 4 Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini kaydetti.

Sonuncusu 2023'te olmak üzere birçok kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştığına değinen Kübra Dağlı, “Bu yıl Dünya Şampiyonası var. Hong Kong'da olacak. İnşallah Hong Kong'a gidebiliriz, orada ülkemizi temsil edebiliriz. İnşallah gerekli sponsorlar bulunur, federasyonumuza gerekli bütçeler verilir ve biz de yarışmaya gidip tekrardan bayrağımızı göndere çektirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

– “Her sene eksilerimi artılarımı yazıyorum”

Kübra Dağlı, branşında artık antrenörlük kısmına geçmek istediğini dile getirerek, “İlk adımlarını atmaya çalışıyorum. O yüzden spor okulu açıp yeni Kübralar, yeni şampiyonlar yetiştirmek istiyorum. İnşallah hedefimi gerçekleştiririm.” dedi.

Okulunu İstanbul'da açmayı hedeflediğini ve her geçen yıl kendisine bir şeyler katmayı istediğini vurgulayan Dağlı, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bir defterim var. Her sene eksilerimi artılarımı yazıyorum. Bunu 2014'te yapmaya başladım. Her defasında eksilerimin üzerine bir şeyler koymayı hedefliyorum ve gerçekten yıl sonu baktığım zaman çoğu şeyi yapmış oluyorum. O yüzden hedef koymak, bir şeyleri yapmak için benim açımdan çok etkili oluyor.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.