Samsun’da “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi

Samsun’da “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.10.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki amacıyla “Büyük Filistin Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Atakum ilçesindeki bir alışveriş merkezinin önünde bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Çobanlı İskelesi'ne kadar yürüdü.

Vatandaşlar yürüyüş sırasında, “Katil İsrail Filistin'den defol” şeklinde slogan atarak tekbir getirdi.

Yürüyüşe çocukları ve torunlarıyla elinde bastonla katılan 77 yaşındaki Emine Altun da Filistin'e destek verdi.

Katılımcılar, bir kahve zincirine ait iş yerinin önünden geçerken İsrail'e tepki sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür Filistin Komitesi Başkanı Emre Güneş, İsrail'e tepki göstererek, Gazze'deki zulmün sona ermesini istedi.

İşgalci İsrail'in kadın çocuk demeden binlerce insanı katlettiğini dile getiren Güneş, “İsrail soykırım uygulamaktadır. Sivillerin tedavi gördüğü hastanenin acımasızca bombalanması göstermiştir ki İsrail, ne hak ne hukuk tanıyor. Netanyahu, utanmadan askerlerine hiçbir savaş suçunun ve uluslararası hukukun kendisi için önemli olmadığını söylüyor.” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş, konuşmanın ardından sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta 19 Mayıs konseri Erbaa’daki patlama nedeniyle iptal edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde, bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanması nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılması planlanan konser iptal edildi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erbaa ilçesinde bir patlamanın yaşandığını hatırlattı.

Yazıcıoğlu açıklamasında, “Erbaa Karayaka'da meydana gelen patlama dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz konserimiz iptal edilmiştir. Patlamada yaralanan askerlerimize, vatandaşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yüce Rabb'imden şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.

Bu arada, Tokat Valiliği öncülüğünde faaliyet gösteren Tokat Kadın Kooperatifleri Satış Ofisi ile Valilik tarafından oluşturulan Tokat Komana Markası tanıtımının da aynı nedenle ertelendiği bildirildi.