Samsun’da mahalle sakinleri, 20 yıldır iftarı birlikte yapıyor

Samsun’da mahalle sakinleri, 20 yıldır iftarı birlikte yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.03.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde Ilıca Mahallesi sakinleri, 20 yıldır oruçlarını birlikte açıyor.

Mahalle sakinleri, akşamları bir araya gelerek iftarlarını birlikte yapıyor. İftarı bazı günler tek aile, bazı günler de birkaç aile bir araya gelerek hazırlıyor.

Mahalle gençleri de yemekleri servis yaparak, geleneğin yaşatılmasına katkıda bulunuyor.

Mahalle sakinlerinden Erhan Usta, AA muhabirine, geleneğin 20 yıl önce büyükleri tarafından mahallenin birlik ve beraberliğine katkı vermek amacıyla başlatıldığını söyledi.

Ramazanda gücü yeten ailelerin gerek tek başına, gerekse birkaç kişi bir araya gelerek mahalle halkına iftar verdiğini anlatan Usta, “Bugün 6 hane olarak iftar davetinde bulunduk. Bu davetler ramazan ayı boyunca hemen hemen her gece tekrarlanıyor. Kadınlarımız evlerde bir araya geliyor. Erkekler ise camimizin yemekhanesinde bir araya geliyoruz. Büyüklerimizden devraldığımız geleneği yaşatarak bizden sonraki nesillere devretmenin gayretindeyiz.” dedi.

Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından okunan ezanla hep birlikte iftar yapıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük İdmanyurdu Belgeseli “Bir Şehrin Yeni Umudu”

Yayın: 13.05.2024 12:15
Paylaş:
A+ A-

Fatih Ünlü, Karabük İdmanyurdu için özel bir belgesel hazırladı ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı. Belgeselin yayınlanmasıyla birlikte Ünlü, takipçilerinden belgeseli mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırmalarını istedi.

Ünlü, belgeselin yayınlanmasıyla ilgili şu sözleri kaydetti: “Vee belgesel yayında. Karabük İdman Yurdu için yapmış olduğum ‘Bir Şehrin Yeni Umudu’ belgeselini yayınladım. Tek başıma elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Sizlerden ricam ne kadar fazla paylaşabilirseniz o kadar iyi. Daha fazla Karabüklü ve daha fazla sporsevere ulaşsın. İyi seyirler.”

Belgesel, Karabük İdman Yurdu’nun futbol sevgisinin yeniden canlanması ve şehrin futbolunun küllerinden tekrar doğması hikayesini anlatıyor. UEFA Avrupa Ligi deneyimi olan bir şehirde futbol sevgisinin tükenmiş olduğu bir dönemde, Karabük İdman Yurdu’nun profesyonel liglere yükselmesi ve şehre umut olması vurgulanıyor.

Belgesel, İdman Yurdu’nun BAL Ligi’ne çıkışı ve ardından şampiyon olarak 3. Lig’e yükselişi sürecini detaylı bir şekilde ele alıyor. Fatih Ünlü, belgeselin daha fazla kişiye ulaşmasını ve Karabük’ün futbol tutkusuyla daha geniş kitleler tarafından tanınmasını hedefliyor.

Belgeseli izlemek için TIKLAYINIZ!