Samsung’dan “Bozburun Clean-Up Operasyonu”na takviye

Samsung’dan “Bozburun Clean-Up Operasyonu”na takviye

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.09.2023 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung Türkiye'nin takviyesiyle deniz kirliliğine dikkati çekmek ve biyoçeşitliliği korumak emeliyle hayata geçirilen proje kapsamında denizden 10 tonun üzerinde atık ağ çıkarıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, denizlerde yıllarca varlığını sürdürebilen ve milyonlarca deniz canlısının ömrünü etkileyen, kaybolan yahut bırakılan ağlar, en tehlikeli plastik atıklardan biri olarak biliniyor.

Samsung Electronics Türkiye, Akdeniz Muhafaza Derneği'nin Endangered Landscapes Programme ve Blue Marine Foundation ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiği “Bozburun Clean-Up Operasyonu”nun bir kısmına takviye verdi. Bu proje çerçevesinde, Muğla'nın Bozburun beldesinde başlatılan çalışmada, denizde yıllardır duran atık ağlar temizlendi.

Proje kapsamında Bozburun'da 10 tonun üzerinde atık ağ toplandı. Kaybolan yahut bırakılan, tekrar yüzeye çıkarılamayan bu ağlar, yıllar boyunca çeşitli deniz canlılarının hayat alanlarına tuzak olarak kalıyor. Çıkarılan ağların bir kısmı, Samsung Türkiye ve Onaranlar Kulübü iş birliğiyle dönüştürüldü.

Deniz akıntıları ve rüzgarların tesiriyle sürüklenen atık ağlar, balıklara, deniz memelilerine ve öteki deniz canlılarına dolanıp hayatlarını kaybetmelerine neden olurken, bölgedeki habitata da büyük ziyan veriyor.

– “Adımlarımız, gelecekte de bu alandaki çalışmalarımızın genişlemesiyle sürecek”

Açıklamada mevzuya ait değerlendirmeleri yer alan Samsung Electronics Taşınabilir İş Ünitesi Lider Yardımcısı Murat Azdemir, Samsung'un çevresel vizyonu, güç ve su tüketiminin azaltılması, sıfır karbon emisyonu maksadı, yenilenebilir güç kullanımı üzere geniş kapsamlı taahhütleri bünyesinde barındırdığını bildirdi.

Ürün hayat döngüsünün tamamını kapsayarak ham unsur tedarikinden atıkların geri dönüştürülmesine kadar uzanan bir yaklaşım benimsediklerini kaydeden Azdemir, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu vizyon, geri dönüştürülmüş gereç kullanımının artırılmasıyla doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyor. Örneğin yeni katlanabilir aygıtlarımız Samsung Galaxy Z Flip5 ve Z Fold5'te evvelki modellere nazaran daha geniş bir geri dönüştürülmüş gereç yelpazesi kullanıldı.

Samsung olarak, sürdürülebilirliği ve inovasyonu birleştirerek geleceğe yönelik sözlerimizi güçlendirirken çevresel sorumluluğumuzu yerine getirme yolunda ilerliyoruz. Bu kapsamda bir örnek teşkil ettiğini düşündüğüm bu projenin gerçekleştirilmesi hasebiyle son derece memnun ve gururluyum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yayın: 08.05.2024 21:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla etkinlik yapıldı.

PTT Kavşağı’ndaki programa, Vali Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve kurum müdürleri katıldı.

Etkinlikte Vali Yavuz, sürücülere broşür verdi, öğrencilerle yaya geçidinden geçti.