Sanofi “nadir hastalıklar” için AR-GE çalışmalarına sürat veriyor

Sanofi “nadir hastalıklar” için AR-GE çalışmalarına sürat veriyor

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 30.09.2023 16:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sanofi Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, “Daha fazla çalışma içinde, bilhassa karşılanmamış muhtaçlık olan alanlarda, klinik çalışmalarımız sürüyor ve gayemiz yenilikçi tedavilerimizi gereksinimi olan az hastaların kullanımına sunabilmek.” tabirini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi Külliyesi'nde, Bio Türkiye Memleketler arası Biyoteknoloji Kongresi'nin ikinci gününde “Türkiye’de Az Hastalıklar Alanında Nasıl Bir Aksiyon Planı Hayal Ediyoruz?” başlıklı oturum düzenlendi.

Prof. Dr. Onur Burak Dursun'un moderatörlüğünü üstlendiği oturuma Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte AA muhabirine açıklamada bulunan Yunusoğlu, Sanofi olarak ender hastalıkların kendileri için çok değerli bir alan olduğunu söyledi.

Nadir hastalıklarda 4 başka hususun kendileri için çok kıymetli olduğunu lisana getiren Yunusoğlu, “Daha fazla çalışma içinde, bilhassa karşılanmamış muhtaçlık olan alanlarda, klinik çalışmalarımız sürüyor ve gayemiz yenilikçi tedavilerimizi muhtaçlığı olan ender hastaların kullanımına sunabilmek. Burada bilhassa ender hastalıklar alanında kıymetli hususlardan birisi farkındalığın yaratılması. Zira en büyük problemlerden birisi teşhis. Çok uzun müddette hastalar tanıyı alabiliyorlar. Sanofi olarak farklı projelerimizle birlikte bilhassa bu teşhisin hızlanması için farkındalığı artırmak, tabip ayağında farkındalığı artırmak, farklı teknolojileri kullanarak butoniği hızlandıracak çalışmalarla ilerlemeye çalışıyoruz.” formunda konuştu.

– “AR-GE alanı az hastalıklar kısmında çok önemli”

Yunusoğlu, Sanofi olarak büyük iş birliklerinin olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Özellikle AR-GE alanı az hastalıklar kısmında çok kıymetli. Hem Türkiye'deki yetkinliğin artırılabilmesi için Ankara Üniversitesi ile iş birliklerimiz var. Onun dışında da yıllardır farklı klinik çalışmalarla birlikte doktorların bu mevzuda daha da gelişmesi için yaptığımız çalışmalar var.

Bir taraftan da bilhassa ender hastalığı olan şahısların toplumsal hayatta rastgele bir bireyden daha farklı bir hayatı olmaması çok değerli. Onun için biz buradaki hizmetlere de çok değer veriyoruz. Çok yeni bir pilot çalışmayı tamamladık. Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğüyle birlikte Sıhhat Bakanlığı Ulusal Eğitim'le de konuşup tüm Türkiye'ye yayabilir miyiz bakıyoruz.

Burada da bilhassa odağımız, çocuklarımız; eğitim çağında, az hastalığı olan çocukların toplumsal hayatta, okul hayatında çok daha uygun bir hayatı sürdürebilmeleri için okula rahat gidebilmeleri için onlara bilhassa ruhsal dayanak üzere mevzularda hem de öğretmenlerin de farkındalığını artıracak projelere odaklanıyoruz.”

Sanofi'nin dünyada 70'in üzerinde klinik çalışması olduğunu hatırlatan Yunusoğlu, “Bunun 55 tanesi Türkiye'de sürüyor. Gen tedavisinde az hastalıklar için de var hatta çok yeni faz-1 çalışmasına başladık. 55 başka projenin yüz 90'ı bu özellikli tedaviler ender hastalıklar da değerli. Biz toplam ciromuzun tüm dünyada yaklaşık yüzde 15 kadarını AR-GE'ye ayırıyoruz. Bir taraftan bu klinik çalışmalarımızı yaparken bir taraftan Ankara Üniversitesi üzere iş birlikleriyle burada kapasitenin ve yetkinliklerin artırılmasına da odaklanıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.