SEDAŞ kaçak elektrik taraması yaptı

SEDAŞ kaçak elektrik taraması yaptı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 03.10.2023 04:36
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) tarafından Sakarya'nın Karasu ilçesinde kaçak elektrik kullandığı tespit edilen şahısların elektrikleri kesilerek şebeke denetimleri sağlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze’de 2 milyonu aşkın müşteriye güç dağıtım hizmeti sunan SEDAŞ, toplumsal sorumluluk şuuruyla kaçak elektrik ve yöntemsiz kullanıma karşı çabasını muvaffakiyetle sürdürüyor.

SEDAŞ saha takımları, Sakarya'nın Karasu İlçesi, Yenimahalle ve Yalı mahallesi ortasındaki liman bölgesinde kaçak elektrik kullanım taraması yaptı.

Kolluk kuvvetlerinin dayanak verdiği çalışma kapsamında, 15 kişilik takım ve 5 araçla yapılan denetimler sonucu güç nakil sınırlarına kanca atılması suretiyle kaçak ilişki yapıldığı tespit edildi.

SEDAŞ grupları, periyodik olarak yaptıkları kontrollerde tespit edilen kaçak kullanımları kayıt altına alırken vatandaşlara yönelik hayati riskleri azaltmak hedefiyle şebekede görülen kaçak elektrik temaslarını iptal etti.​​​​​​​

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.