SEDAŞ, Kocaeli’de kesintisiz elektrik için yatırımlarına devam ediyor

SEDAŞ, Kocaeli’de kesintisiz elektrik için yatırımlarına devam ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 21:12
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), Kocaeli'nin 106 farklı yerinde yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan yatırım ve bakım çalışmalarına aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, 20 bin kilometrekarelik alandaki 3,8 milyon nüfusa hizmet veren SEDAŞ, Kocaeli'deki yatırım çalışmalarını süratle tamamlamaya devam ediyor.

Kentteki gereksinimlere nazaran hazırlanan programda bu yılın sonuna kadar kapasite artırımı, şebeke yenileme ve ana sınırlarda devam eden yeraltı çalışmalarının tamamlanması planlanıyor.

SEDAŞ takımları, Kocaeli genelinde yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla 582 kilometreyi aşkın kablo-iletken çekimi ve 7 bin 300 adet direk montajını gerçekleştirdi.

Yıl sonuna kadar kırsal kesitler de dahil olmak üzere ek 53 beton köşk tipi trafo ve yaklaşık 143 direk tipi trafo tesisinin devreye alınması sağlanacak.

– Planlı kesintiler müşterilere duyuruluyor

Elektrik hizmetinde sürekliliği sağlamayı ve kentte artan güç talebini karşılamayı hedefleyen çalışmaların, güçlü sınır üzerinde yapılması mümkün olmadığı için planlı kesintilere başvuruluyor.

Müşterilerin elektrik muhtaçlığını karşılamak ismine mecburilik taşıyan planlı kesintilerde, can ve mal güvenliğini koruyabilmek için çizgilerdeki güç devre dışı bırakılarak evvelden belirtilen mühlet çerçevesinde planlı elektrik kesintisi gerçekleştiriliyor.

Bu sayede, yatırım ve bakım süreçlerinin emniyetli biçimde yapılabilirken, şebekelerde de teknik sürdürülebilirlik sağlanıyor.

Teknik ve dış etmenlerden kaynaklı kesintilerin önüne geçebilmek için yapılan çalışmalarda planlı kesinti yapılacak bölgelerin isimleri, 48 saat evvelden SEDAŞ web sitesinden duyuruluyor.

Ayrıca, müşteriler sistemde kayıtlı bulunan telefon numaralarına SMS gönderilerek bilgilendiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ İdare Heyeti ve İcra Lideri Dr. Necmi Odyakmaz, 365 milyon lira kaynak ayrılan bölgedeki yatırımların artarak süreceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kent genelindeki geniş kapsamlı altyapı, bakım, yenileme ve tamirat çalışmaları kesintisiz devam ediyor. SEDAŞ'ın kaliteli hizmet ve kesintisiz güce odaklandı. Ülkemizin kıymetli sanayi kuruluşlarına konut sahipliği yapan Kocaeli’nin en şimdiki muhtaçlıklarını araştırarak müşterilerin beklentilerini karşılayacak yatırım planımıza orta vermeden tüm gücümüzle devam ediyoruz. Kentimize hem istihdam imkanları hem ekonomik yarar yaratan tüm ilçelerimizde birebir anda kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Yatırımlarımızla müşteri memnuniyetini günden güne artırarak, operasyonel faaliyetlerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.